Καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών για την ανακύκλωση στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου ξεκίνησε το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης των πολιτών για την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα «έξυπνης» πόλης www.followgreen.gr/peristeri που ενώνει πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ποιότητας Ζωής Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου.

Ο κοινός στόχος όλων αφορά στην ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος στη γειτονιά, στην πόλη, μέσα από την επιβράβευση των πολιτών – κατοίκων για την ενημέρωση και τη συμμετοχή τους σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κάτοικοι –πολίτες του Περιστερίου μπορούν με επίσκεψη στην ιστοσελίδα, www.followgreen.gr/peristeri, να δημιουργήσουν τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό, δηλώνοντας το όνομα & τα στοιχεία κατοικίας τους, προκειμένου να:

Συγκεντρώσουν πόντους επιβράβευσης με τους εξής τρόπους:

  • παίζοντας με quiz, βλέποντας video και διαβάζοντας άρθρα, με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα για την ανακύκλωση,
  • ανακυκλώνοντας σε υφιστάμενες υποδομές (κάδους και σημεία επαναχρησιμοποίησης) της γειτονίας ή/και σε κεντρικά σημεία του Δήμου (μπλε κάδοι χαρτιού/πλαστικού/μετάλλου συσκευασιών γειτονιάς, μπλε κώδωνες γυαλιού, κινητό πράσινο σημείο, σημεία επαναχρησιμοποίησης, όπως κοινωνικό παντοπωλείο για τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού για τα οποία λαμβάνουν κουπόνια επιβράβευσης κοκ),
  • συστήνοντας την πλατφόρμα σε φίλους τους από τον Δήμο για να δυναμώσουν την προσπάθεια,
  • προτείνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα ανακύκλωσης, στέλνοντας φωτογραφίες, άρθρα σχετικά για να αξιοποιηθούν για δημοσίευση στην πλατφόρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις και άλλες παροχές σε τοπικά καταστήματα του Δήμου Περιστερίου.

Οι πολίτες-κάτοικοι του Δήμου Περιστερίου με ένα κλικ εκτυπώνουν στο κινητό ή σε έντυπη μορφή το κουπόνι επιβράβευσης, το οποίο επιδεικνύουν στις τοπικές επιχειρήσεις.

Με αυτό τον τρόπο οι τοπικές επιχειρήσεις επιβραβεύουν την προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης και ενισχύουν τη δραστηριότητα της επιχείρησης τους με περιβαλλοντικό πρόσωπο.

O Δήμος Περιστερίου με την παραπάνω πρωτοβουλία, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον, ενισχύει τις υφιστάμενες κοινωνικές του δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού κοκ, αυξάνει την ανακύκλωση με τις υφιστάμενες υποδομές του Δήμου και μειώνει τις ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων, ενισχύει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας την δωρεάν προβολή τους στους κατοίκους αλλά και στο ευρύτερο κοινό εκτός Δήμου, ενώ θα διεξάγει παράλληλα και μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης ενισχύοντας έτσι την ευγενή άμιλλα των μαθητών και σχολείων.

Πηγή:peristerinews.gr