Άγριες συγκρούσεις στα Σκόπια. Πεδίο μάχης γύρω από Βουλή μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά της συμφωνίας (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στα Σκόπια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Σκηνικό των άγριων συμπλοκών η περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο της χώρας όπου κατέληξε η πορεία πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το νέο όνομα τη πΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές ήταν περί τα 3.000 άτομα και αρκετοί από αυτούς είναι υποστηρικτές ή/και μέλη του συντηρητικού-εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο μάλιστα την Κυριακή γιόρταζε τα 28 χρόνια από την ίδρυσή του.

Δημοσιεύτηκε από Aleksandar Pandov στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύτηκε από Aleksandar Pandov στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Οι περισσότεροι πετούσαν πέτρες και βεγγαλικά, κάποιοι και μολότοφ ενώ ορισμένοι εκτός από τη σημαία της χώρα κρατούσαν και ανέμιζαν και τη σημαία της Ρωσίας (φαίνεται και στις φωτογραφίες). Τα κεντρικά συνθήματα αφορούσαν το «όνομα» και οι διαδηλωτές διατράνωναν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν να «δοθεί».

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες κατά την προσπάθεια των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους.

Νωρίτερα ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Κρίστιαν Μικόσκι σε ομιλία την Κυριακή ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει τις αλλαγές στο Σύνταγμα που προβλέπει η συμφωνία.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •