ΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συλλαλητήριο θα γίνει στις Σέρρες το απόγευμα της Τέταρτης 6 Ιουνίου 2018,στις 7:30μ.μ. στην πλατεία Κρονίου

Κραυγή των Σερραίων για το όνομα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Κάλεσμα στους Σερραίους έκανε ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε δηλώσεις στη «Σ», να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις Σέρρες το απόγευμα της Τέταρτης 6 Ιουνίου 2018, στις 7:30μ.μ. στην πλατεία Κρονίου, καθώς όπως ανέφερε « Οι Σέρρες είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, θα παίξει πολύ σημαντικά στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας»

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30′ το απόγευμα, διοργανώνονται παράλληλα συλλαλητήρια -συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, όπου οι συγκεντρωθέντες θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους, της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα και να ζητήσουν από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να μην αψηφήσει τη λαϊκή βούληση και να μην υπογράψουν την απώλεια διαχρονικών αξιών που δεν παραχωρούνται ούτε με χαμένο πόλεμο.

Οι πόλεις αυτές είναι η Πέλλα, η Καβάλα, η Δράμα, οι Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, ο Λαγκαδάς, τα Ν. Μουδανιά, η Έδεσσα, η Φλώρινα, η Καστοριά, η Πτολεμαΐδα και η Κατερίνη. Η πόλη των Σερρών είναι μεταξύ των πόλεων που θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Κρονίου.

Το μέλος της Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας σε δηλώσεις στη «Σ» αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια .

Ο Μιχάλης Πατσίκας, αναφερόμενος στην διοργάνωση των συλλαλητηρίων, δήλωσε «Έχουν προγραμματισθεί 13 συλλαλητήρια –συγκεντρώσεις σε πόλεις της Μακεδονίας, με σκοπό να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε με τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να σταματήσει αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση μας, την παραχώρηση του ονόματός μας στο διπλανό κράτος»

Οι συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου 2018, έχουν την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών μητροπόλεων. «Αυτή την φορά το εγχείρημα περιλαμβάνει και την υποστήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων , των δημάρχων, των μητροπολιτών , γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πετύχει .Ζητήσαμε από τους δημάρχους να μας στηρίξουν με κάποια πράγματα όπως με εξέδρα ,ηχητικά, με την ενημέρωση των πολιτών, προώθηση φυλλαδίων που ετοιμάσαμε για να ενημερωθούν και να προσέλθουν οι πολίτες και οι σύλλογοι στις συγκεντρώσεις και από τους Μητροπολίτες να είναι παρόντες εκεί με το ποίμνιό τους και να δώσουν το παρόν τους και ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος στην εξέδρα για να χαιρετήσουν και να διατρανώσουν μαζί με το λαό» ανέφερε ο κ. Πατσίκας.

Ερωτηθείς μήπως ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει απογοητευθεί από τα αποτελεσμένα των συλλαλητηρίων, ο κ.Πατσίκας , δήλωσε «Αντιθέτως ο κόσμος δεν έχει απογοητευθεί, μετά από τρεις μήνες από το συλλαλητήριο της Αθήνας περίμενε να ξανακατέβει στους δρόμους και είχαμε πολλές πιέσεις για να γίνουν πιο γρήγορα συλλαλητήρια . Εμείς θεωρήσαμε ότι με το να κατεβαίνει ο κόσμος στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μπορεί να είναι κουραστικό και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσπείρωση ,για αυτό πριν το φέρουν –και αν το φέρουν ποτέ- στη Βουλή το θέμα, να κάνουμε πρώτα αυτές τις συγκεντρώσεις και κατά τόπους πόλεις έτσι ώστε ο κόσμος να είναι έτοιμος και από κει θα δοθεί το μήνυμα,( όταν και αν το φέρουν ποτέ στην Βουλή , ελπίζουμε να μην το φέρουνε ,για αυτό αγωνιζόμαστε) ,ότι θα μας βρουν όλους απέναντι τους».

Η κυβέρνηση, η πολιτεία ,οι πολιτικοί μας λαμβάνουν υπόψη τα συλλαλητήρια; Ο κ. Πατσίκας απαντώντας, είπε « Βεβαίως και λαμβάνουν υπόψη τα συλλαλητήρια ,παρά τις δηλώσεις του υπουργού ότι δεν κάνουν εξωτερική πολιτική τα συλλαλητήρια .Έχει αποδειχθεί στην πράξη ,ότι ακριβώς κοιτούν τι κάνει ο λαός αλλά παρόλα αυτά θα έπρεπε να λειτουργήσει αυτόματα ,άμεσα , να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις ,έχοντας ως δύναμη τις συγκεντρώσεις αυτές και να πουν ότι ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σε αυτά που κάνουμε εμείς, άρα σταματάμε τις διαπραγματεύσεις».

Συνετίζοντας συμπλήρωσε «Είναι εξόφθαλμο ότι τους τρεις αυτούς μήνες τα πράγματα πήγανε πίσω και φτάσανε στο παρά πέντε χρονικά ,γιατί τα Σκόπια «καίγονται» όπως και κάποιες δυνάμεις που θέλουν να τα βάλουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.. Οι προθεσμίες τελειώνουν ,προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να ξεπεράσουν τα εμπόδια που δεν είναι άλλα πάρα ο ελληνικός λαός».

Ζητήσαμε από τον κ. Πατσίκα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καρανίκα. «Δεν είναι άξια απάντησης τέτοιες δηλώσεις ειδικά από κάποιον που έχει τον τίτλο του στρατηγικού συμβούλου του πρωθυπουργού. Αν είναι δυνατόν να έχουν πέσει σε τέτοιο επίπεδο οι σύμβουλοι ενός πρωθυπουργού αλλά και ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Τζανακόπουλου, που μας χαρακτήρισε μορφώματα,εμάς και τις παμμακεδονικές ενώσεις και όπως είπανε πριν λίγες μέρες ως ετερόκλητο όχλο. Οι ίδιοι έχουν παραμορφώσει ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με τους προηγούμενους –δεν τους βγάζουμε από το κάδρο- , αλλά αυτοί λειτούργησαν ως πολιτικοί απατεώνες ,κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας την πατρίδα μας εντέλει».

« Δεν απευθυνθήκαμε σε κανένα συλλαλητήριο σε πολιτικά κόμματα .Λαός είμαστε και στον λαό απευθυνόμαστε ,τα κόμματα δεν έχουν καμιά θέση στην εξέδρα, έχουν θέση οι πολίτες. Τα κόμματα αποτελούνται από πολίτες ,όλοι λοιπόν μπορούν να είναι χωρίς κομματική ταυτότητα με την ελληνική σημαία και με τα λάβαρα του έθνους και των συλλόγων. Στα κόμματα ποτέ δεν απευθυνθήκαμε, καμιά επιστολή δεν απευθύναμε» ανέφερε ο κ. Πατσίκας όταν ρωτήθηκε αν έχουν καλεστεί πολιτικά κόμματα στις συγκεντρώσεις.

Κάνοντας κάλεσμα στους Σερραίους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, τόνισε « Οι Σερραίοι πρέπει να κατακλύσουν μαζικά την πλατεία Κρονίου ,από την πόλη και τα χωριά και να διατρανώσουν, γιατί οι Σέρρες είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, θα παίξει πολύ σημαντικά στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».

Στις Σέρρες από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προσκλήθηκε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος να απευθύνει χαιρετισμό και να πραγματοποιήσει ομιλία καθώς και ο Δήμαρχος Σερρών, κ.Πέτρος Αγγελίδης να απευθύνει χαιρετισμό ενώ από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γεώργιος Τάτσιος ,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας.

Δήμητρα Μετόκη

Πηγή:e-simerini.gr

11Shares