Προβλημάτισαν λιανικές πωλήσεις και PMI υπηρεσιών στην ευρωζώνη

Για ακόμη μία φορά τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία προβληματίζουν, έπειτα και από την σημερινή ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων και του δείκτη PMI υπηρεσιών στην ευρωζώνη. Πιο αναλυτικά:

Στην Ισπανία ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, ενισχύθηκε στις 56,4 μονάδες (εκτίμηση 56,4 μονάδες) από 55,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιταλία ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, ενισχύθηκε στις 53,1 μονάδες (εκτίμηση 52,9 μονάδες) από 52,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γαλλία ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, παρέμεινε αμετάβλητος στις 54,3 μονάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην Γερμανία ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,1 μονάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην Μεγάλη Βρετανία ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, ενισχύθηκε στις 54 μονάδες (εκτίμηση 52,9 μονάδες) από 52,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην ευρωζώνη ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον μήνα Μάιο, παρέμεινε αμετάβλητος στις 53,9 μονάδες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), καθώς και ο συνολικός PMI όπου ανακοινώθηκε επίσης αμετάβλητος στις 54,1 μονάδες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις). Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο, ενισχύθηκαν 0,1% (εκτίμηση 0,5%) έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο έτος (αναθεωρημένο από το +0,1%).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •