Κατάληψη πεζοδρομίου Καλλιθέας

Η κατάληψη του πεζόδρομου μπροστά στο Δημαρχείο από τραπεζοκαθίσματα, που σχεδόν κλείνουν την είσοδο του Δημαρχείου, αποτελεί προσβολή για το Δήμο Καλλιθέας και για το Δήμαρχο που εδώ και τέσσερα χρόνια ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Η εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκέπτεται το Δημαρχείο είναι άθλια. Λογικά λοιπόν αναρωτιέται ο πολίτης, εάν αυτά συμβαίνουν μπροστά στο Δημαρχείο και ο κ. Κάρναβος κάνει τα στραβά μάτια, τότε τί περιμένεις να κάνει στην υπόλοιπη Καλλιθέα;

Όμως, η ευθύνη σας κ. Κάρναβε είναι πολύ μεγάλη, γιατί γνωρίζετε καλά ότι ο Νόμος προβλέπει την είσοδο και έξοδο οχημάτων άμεσης ανάγκης και εξυπηρέτησης των παροδίων δηλ. ο νόμος με σαφήνεια ορίζει ότι οχήματα όπως της Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Έπρεπε να πιάσει φωτιά ένα κατάστημα και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να κλείσουν το δρόμο της Αραπάκη και Ματζαγριωτάκη για να παρέμβετε.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ασθενοφόρο αδυνατούσε να προσεγγίσει κατοικία στον πεζόδρομο για παραλαβή ασθενούς με έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.

Η εικόνα αυτή που παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους του πεζόδρομου και πρέπει να σταματήσει τώρα πριν συμβεί κάτι σοβαρότερο.

Τέλος, κ. Κάρναβε τα συμφέροντα των καταστηματαρχών δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου και της ασφάλειας των πολιτών. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα δικαιώματα των πολιτών και η προστασία των ελεύθερων χώρων αποτελούν ΒΑΣΙΚΗ αρμοδιότητα του Δήμου.

Έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες, σας έχουν ενοχλήσει οι πολίτες, αλλά εσείς συνεχίζετε να ανέχεστε την παρανομία και την αθλιότητα.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο του Δημαρχείου, και όχι μόνο, μπροστά στα μάτια σας, τέσσερα χρόνια τώρα. Επιτέλους ζητάμε να εφαρμόσετε το ΝΟΜΟ και μόνο το ΝΟΜΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Πηγή:kllitheapress.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •