Νίκος Ζὀμπολας: Η πόλωση ευνοεί τη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα του 4%, που έτυχε να κυβερνήσει λόγω των ειδικών μνημονιακών συνθηκών και της ανικανότητας του αντίπαλου δέους και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Είχε και ηγέτη, δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης.
Κατάφερε να απορροφήσει τους παλαιό πασόκους και να τζογάρει επικίνδυνα πολιτικά και του βγήκε. Δεν είχε στελέχη όμως και ως μάννα εξ ουρανού εμφανίστηκαν οι Πασόκοι που είχαν εμπειρία διακυβέρνησης, έδιωξε τους πολύ αριστερούς και έκανε παιχνίδι.
Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκλειστικά ο Τσίπρας.
Οι αριστεροί έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζονται παντού και να έχουν το άλλοθι για τα πάντα.
Αν δεν διαφυλάξει η ΝΔ τον χώρο της, την συντηρητική πατριωτική δεξιά του μέσου έλληνα οικογενειάρχη, θα κάνει ότι θέλει ο Τσίπρας.
Στην αρχή η ΝΔ έκανε το λάθος να κάνει άνοιγμα προς το ποτάμι και τους σημιτικούς, αντί να ασχοληθεί με την βάση της, βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα.  Τώρα τελευταία όμως βλέπω ένα τραγικό λάθος του Τσίπρα να χαρακτηρίζει ακροδεξιά τη ΝΔ και να πολώνει το κλίμα, νομίζοντας ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση και δεν έχει φθαρεί το αφήγημα του.
Τεράστιο λάθος, αφού οι Έλληνες αφυπνίστηκαν με τα μνημόνια, τις υιοθεσίες, το Σκοπιανό και τους Τούρκους, βάλε και λίγο τις μειώσεις των συντάξεων, δεν τους ενδιαφέρει πλέον η έξοδος από τα μνημόνια.
Αφυπνίστηκε και ενεργοποιήθηκε ο μέσος αστός Έλληνας πατριώτης συντηρητικός οικογενειάρχης και είναι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Ευτυχώς η ΝΔ δεν σήκωσε το γάντι και άφησε τις κατηγορίες να αιωρούνται και να δένεται περισσότερο με την βάση της, αυτό είναι το στοίχημα.
Ξέρετε, οι δημοσκόποι κάνουν το εξής λάθος, να λαμβάνουν δεδομένα τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, το ξέρω πολύ καλά ως στατιστικολόγος.
Είναι προφανές ότι η επόμενη κάλπη όμως, θα είναι αρκετά «δεξιά» και πρέπει η ΝΔ να μην χάσει την ευκαιρία. Η πόλωση την ευνοεί τελικά στην παρούσα πολιτική συγκυρία.

Νίκος Ζόμπολας

Υποψήφιος (‘16) Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

  •  
    22
    Shares
  •  
  •  
  • 22
  •