Ετσι θα εντοπίσετε τις «προβληματικές» εφαρμογές στο smartphone σας

Μπορεί το πλήθος των εφαρμογών που κυκλοφορεί να υπόσχονται να διευκολύνουν την ζωή μας ωστόσο κάποιες από αυτές, οι οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί με τις καλύτερες δυνατές τεχνολογίες μπορεί να μειώνουν γρήγορα και δραστικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ή να επηρέαζουν την επίδοση του κινητού σας τηλεφώνου κάνοντας το βασανιστικά αργό.

Το χειρότερο δε είναι πολλές φορές αδυνατούμε να εντοπίσουμε την πηγή του κακού ώστε να την απεγκαταστήσουμε για να λυθεί το πρόβλημα. Σε αυτό ακριβώς εξυπηρετεί ο παρακάτω οδηγός: στο να εντοπίζετε τις προβληματικές εφαρμογές και να τις καταργείτε για να βελτιώνετε η απόδοση των συσκευών σας είτε αυτές είναι android είτε iOs.

Να θυμάστε ότι συγκεκριμένο έλεγχο θα ήταν καλό να τον κάνετε σε τακτική βάση κι αν εντοπίσετε κάποια προβληματική εφαρμογή την οποία θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε τότε ψάξτε μήπως υπάρχει κάποιο update που λύνει το πρόβλημα.

Android

Σε περίπτωση που έχετε μια συσκευή Android θα ξεκινήσουμε με τους ελέγχους που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσω της ίδιας της συσκευής.

Για παράδειγμα, πλέον μπορείτε να ειδοποιείστε ειδοποιήσεις για τις εφαρμογές που επιβαρύνουν την μπαταρία σας. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και σκρολάρετε προς τα κάτω ώστε να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας σας και είναι σε λειτουργία το μεγαλύτερο διάστημα ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας.

Στην Εκκίνηση Εφαρμογών θα ποιες από τις εφαρμογές που έχετε καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε την «εκκίνηση εφαρμογών» ώστε να περιορίσετε τις αυτόματες επανεκκινήσεις και να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Πηγή:pronews.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •