Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο, μια ονομασία για όλες τις χρήσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, για την εξεύρεση μίας λύσης αμοιβαία αποδεκτής.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα που ταλανίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες.

«Υπερασπιζόμαστε μία γραμμή η οποία έχει διαμορφωθεί εδώ και δύο δεκαετίες και αποτελεί κτήμα της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων», είπε ο κ. Τσίπρας. Μίλησε ακόμη για ανάγκη μίας λύσης η οποία θα αντέξει στον χρόνο, με αμοιβαία αποδεκτή ονομασία για όλες τις χρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της ΠΓΔΜ, με αναθεώρηση του συντάγματος της τελευταίας, για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού, ώστε να φύγουν τα εμπόδια ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, ανταπαντώντας ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις μπορεί να έχουν τις διαφορές τους, ωστόσο στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συναίνεση, καθώς κάτι τέτοιο ενισχύει τη χώρα σε διαπραγματευτικό επίπεδο.

Πηγή:thestival.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •