Ο όμιλος Shell θα επενδύσει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έργα αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου

Η Shell σχεδιάζει να επενδύσει μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, μέχρι το 2020 μέσω του νέου τμήματος ενέργειας, σε έργα αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη

Η εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση σχεδιάστηκε για να προετοιμάσει το χαρτοφυλάκιό της για έργα ενέργειας μικρότερης εντάσεως άνθρακα, «όταν αυτό θα έχει εμπορική σημασία».

«Αναμένουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών μας θα είναι στην παραγωγή ενεργειακής ισχύος, όπου θα επενδύσουμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πελάτες, καθώς και στη παραγωγή ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια και φυσικό αέριο», δηλώνει η Shell στην ‘Έκθεση Ενεργειακής Μετάβασης.

«Η μείωση του κόστους παραγωγής της ηλιακής και αιολικής ενέργειας καθώς και η αύξηση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα, καθιστούν την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όλο και πιο ελκυστική για την κοινωνία και μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τη Shell».

Η Shell προειδοποίησε επίσης για «αβεβαιότητα κανονιστικού πλαισίου σε ορισμένες αγορές ενέργειας», η οποία όπως αναφέρει, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε αβεβαιότητα ως προς τις μακροπρόθεσμες ροές εσόδων».

«Για να αποφευχθεί αυτό, επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε έργα που είναι εμπορικά βιώσιμα σήμερα. Επιπλέον, θα κάνουμε την καλύτερη τεχνολογική επιλογή για κάθε έργο, ανάλογα με το ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο», ανέφερε.

Επιπλέον, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην επέκταση της στις αγορές ενέργειας όπου ήδη διαθέτει μια υπάρχουσα πελατειακή βάση. Αυτές περιλαμβάνουν επιλεγμένες αγορές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ‘Έκθεση Ενεργειακής Μετάβασης της Shell, το σχέδιο αυτό θα αναθεωρείται ανά πενταετία για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ευθυγραμμισμένο με την πρόοδο της κοινωνίας προς την επίτευξη του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας τον αιώνα αυτό, αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:e-mc2.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •