Σαν σήμερα, ο ηρωικός Κόκκινος στρατός τσάκισε τον Γερμανικό ναζισμό, καταλαμβάνοντας καί το Βερολίνο!

Με δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην Ρώσικη πρεσβεία στην Αθήνα τίμησε σήμερα η Ρώσικη Ομοσπονδία στην Ελλάδα την μεγάλη αντιφασιστική νίκη που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου 1945, με την πτώση του Βερολίνου και την συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Βέρμαχτ μετά από σκληρές μάχες και την προέλαση του ηρωικού Σοβιετικού στρατού.

Στην δεξίωση της Ρώσικης πρεσβείας μίλησε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αndrei Maslov, ο οποίος και τίμησε ιδιαίτερα τους αντιστασιακούς της Ελλάδας και πρώτα απ’ όλα τον ήρωα  Μανώλη Γλέζο, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπενθύμισε τα λόγια του στρατάρχη του Σοβιετικού στρατού Semyon Mikhailovich Budyonny, που τόνισε  ότι ‘‘ο Σοβιετικός στρατός έπιασε αιχμαλώτους απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ, εκτός μόνο από Έλληνες, διότι οι Έλληνες μόνο δεν πολέμησαν στο πλάι των Γερμανών ναζί ενάντια στην Σοβιετική Ένωση”! Στην δεξίωση παρευρέθηκαν ο Παν. Λαφαζάνης, ο Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη. Σημειώνουμε την επιδεικτική και πλήρη απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου της κυβέρνησης ή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Τι μας διδάσκει η ιστορία

Σαν σήμερα, ολοκληρώθηκε πριν 73 χρόνια η Μάχη του Βερολίνου, η τελευταία μάχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη ανάμεσα στους Γερμανούς και τους ήρωες Σοβιετικούς στρατιώτες του Κοκκινου στρατού και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.


Το χρονικό
16-19 Απριλίου 1945: Βομβαρδισμός του Βερολίνου από Σοβιετικά πυροβόλα και εκτοξευτές ρουκετών “Κατιούσα” (Katyusha), παράλληλα ξεκινά η επίθεση του 1ου και 2ου Λευκορωσικού Μετώπου.

20 Απριλίου 1945: Οι βομβαρδισμοί του Βερολίνου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ ο Χίτλερ από τις 16 Ιανουαρίου 1945 βρίσκεται στο καταφύγιό του στα υπόγεια της Καγκελαρίας με το επιτελείο του, τους πιστούς ακολούθους του και τη… μέλλουσα σύζυγό του!

22 Απριλίου 1945: Οι προφυλακές των Σοβιετικών βαδίζουν μέσα στο Βερολίνο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εισβολή των οκτώ στρατιών του Ζούκωφ και των 7 στρατιών του Κόνιεφ. Οι Σοβιετικοί ανέρχονταν σε 1.285.000 στρατιώτες, 14.600 πυροβόλα και 2.130 τανκς. Συντρίβει τις δυνάμεις των 5 πρώτων τομέων άμυνας του στρατηγού Χέλμουτ Βάιτλινγκ, το 3ο σώμα τεθωρακισμένων του στρατηγού Ρυμπάλκο με αποτέλεσμα να προελάσει 60 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

23-28 Απριλίου 1945: Η προέλαση των Σοβιετικών συνεχίζεται συντρίβοντας όλες τις εναπομείνασες δυνάμεις αντίστασης των Γερμανών. Ο Χίτλερ ελπίζει ότι αν η στρατιά του Βενκ φύγει από τον Έλβα και έρθει στο Βερολίνο, ο Ζούκωφ θα συντριβεί. Στέλνει διαταγή στον Βενκ να βαδίσει στην πόλη, και να καταφέρει ένα αποφασιστικό χτύπημα στον Κόκκινο Στρατό, αλλά, αν και η διαταγή του επιδόθηκε από τον στρατάρχη Βίλχελμ Κάιτελ, δεν εκτέλεσε την εντολή του Χίτλερ για μια σειρά από στρατηγικούς λόγους.

30 Απριλίου 1945: Οι Σοβιετικοί έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία, και παράλληλα πολιορκείται και το Ράιχσταγκ. Στις 3:30΄ το μεσημέρι, ο Χίτλερ και η σύζυγός του Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν, η μεν Μπράουν με κάψουλα υδροκυανίου, ο δε Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε στον κρόταφο και η ανθρωπότητα λυτρώθηκε απο το μεγαλύτερο κάθαρμα που γεννήθηκε ποτέ.. Τα πτώματα τους κάηκαν και ό,τι απέμεινε τάφηκε στον κήπο της Καγκελαρίας στον λάκκο που είχε ανοίξει μια οβίδα.
Η ύψωση της Σοβιετικής σημαίας στο Ράιχσταγκ
Το βράδυ της 30ης Απριλίου γύρω στις 22:50 μια μικρή ομάδα Σοβιετικών λοχίων ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτιρίου και υψώνουν τη Σοβιετική σημαία, ο λοχίας που τοποθέτησε τη σημαία σε ένα από τα αγάλματα της ταράτσας του Ράιχσταγκ ήταν ο Μιχαήλ Μίνιν. Η σκηνή επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα, 1η Μαΐου, για να εκδοθεί σε φωτογραφία με άλλους πρωταγωνιστές.

Γλυτώσαμε απο τον γερμανικό ναζισμό;

Δυστυχώς, χάρη στην ανεκτικότητα της δύσης, το νέο Γερμανικό  τέρας των πολυεθνικών του πολέμου, ξαναγεννήθηκε στην Ευρωπη, μετά την επανένωση, με το προκάλυμμα του ενιαίου νομίσματος και της ΕΕ, καθυποτάσσοντας τους λαούς και σκορπίζοντας πείνα και δυστυχία, αποτελώντας το νεοταξικό, το πιο στυγερό πρόσωπο της Παγκοσμιοποίησης. Χρέος καθε δημοκράτη πολίτη να ξανατσακιστεί το νέο τέρας, που διαθέτει τον μανδύα της ΕΕ και έχει μετατρέψει τη μιση Ευρωπη σε οικονομικά ερείπια. Χρέος της Ελληνικης κυβέρνησης η διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων, 400 δις που η γερμανία ειναι υποχρεωμένη να αποδώσει στην Ελλάδα μετρητοίς εδω και 25 χρονια που εγινε η παρανομη επανενωση της.

Πηγη: iskra.gr wikipedia

 

 

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •