Εγκρίθηκε η ανάπλαση των “προσφυγικών” Καρέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η χρηματοδότηση της ανάπλασης της περιοχής Προσφυγικών στο Δήμο Βύρωνα, συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655,30 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Λ. Καρέα – Δάφνης – Γαρδένιας – Κισσού & Γαζίας, στις προσφυγικές πολυκατοικίες του Δ. Βύρωνα και έχει συνολική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των πλατειών, νέο αποχετευτικό δίκτυο, την κατασκευή πεζοδρομίων, την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής, καθώς και την αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Για το έργο, θα υπάρχει ενημέρωση των κατοίκων του Καρέα τον Ιούνιο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί επίσημα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε για το έργο:

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανακοινώνουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ενός σπουδαίου έργου στην υποβαθμισμένη περιοχή του Καρέα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου για την αποδοχή της πρότασής μας και για την εν γένει συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.»

  •  
  •  
  •  
  •  
  •