Με μιά συγκλονιστική ομιλία ο Σαράντος Καργάκος άνοιξε το δρόμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στους Ελληνες!

Το κίνημα για την μη εκχώρηση της Μακεδονίας στους Ψευτομακεδόνες των Σκοπίων που πλέον λαβαίνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, έδωσε το πρώτο βροντερό ‘παρόν’ προχτές στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Airotel Αλέξανδρος»,  όπου πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη απο πολίτες και φορείς αίθουσα, η ‘επίσημη’ πρώτη συνάντηση πολιτών-φορέων για να συντονιστούν για το Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο « Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» που θα διεξαχθεί 13/5 στο Σύνταγμα, σχετικά με

 • την αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών ,
 • τα ζητήματα της Μακεδονίας και
 • τα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα .

Τι είπε ο Σαράντος Καργάκος

Πρώτος, με μιά ομιλία που συγκλόνισε, ο κορυφαίος καθηγητής και μεγάλος ιστορικός , κος Σαράντος Καργάκος, αναφέρθηκε στον τεράστιο κίνδυνο που προκαλεί η συνέχεια των διαπραγματεύσεων για τη Μακεδονία μας,και εξήγησε οτι στο παρελθόν η χώρα μας κατω απο πολύ δυσμενέστερες συνθήκες (11 φορές μεγαλύτερη ηταν η εκταση της Οθωμανικης αυτοκρατορίας εναντι της Ελλάδας οπως ειπε οταν ξεκινησαν οι βαλκανικοι πολεμο), αγωνίστηκε και τελικώς συνέτριψε τον Οθωμανικό ζυγό, διπλασιάζοντας την Εκταση της χωρας.

Αναφερθηκε στον ραγιαδισμό με τον οποίο γραφονται τα βιβλία, όπου οι περιοχε΄ς που απελευθερώθηκαν απο τον Ελληνικο στρατό, στα ιστορικα βιβλία αναφερονται ως ‘κατεκτησαν’, αντι να γραφτει ‘απελευθερώθηκαν’, δημιουργωντας ψευδεις εντυπώσεις.

Τι επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Ρωμανός

Ο καθηγητης Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Ρωμανός αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Γερμανίας και των αλλων δυνάμεων παγκοσμιοποίησης να ισοπεδώσουν την Ελλάδα, να την κάνουν πειραματόζωο και να οδηγήσουν τους Ελληνες στο να αποκτήσουν το συνδρομο της στοκχόλμης (συνδρομο με την οποί να ταυτιστεί στο τέλος ο εκβιασθείς με τον εκβιαστη του) και να επιβληθούν οι επιταγές της νεας ταξης πραγματων.

Οι επισημάνσεις της Γεωργίας Μπιτάκου

Η νομικός/δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου μεταξύα άλλων επεσήμανε ότι με τα μνημόνια εκχωρήθηκε πλέον και τυπικά η εθνική κυριαρχία τηςχωρας και οι παραγωγικοί πόροι της Ελλάδος εκποιούνται για συμβολικά ποσά ενω πλέον γινεται προσπάθεια εκχωρησης ακόμη και της εθνικής μας ταυτότητας (Μακεδονία)  και τελικά και εδάφους μας.

Τι είπε η Λίλα Κοζυράκη

Η κορυφαία δικηγόρος, του συνηγόρου του πολίτη αναφέρθηκε στο θέμα του δημόσιου χρέους . Συγκεκριμένα ανέφερε

‘Για το πώς & από ποιούς μεθοδεύτηκε η προσφυγή της Ελλαδας στο ΔΝΤ οχτώ χρόνια πριν, για το αν διογκώθηκε τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού ωστε να αιτιολογηθεί η υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας στον ελεγκτικό μηχανισμό της Τρόικα, καθώς και ποιά ήταν η πραγματική στόχευση των τριων μνημονιακών προγραμμάτων συνολικού ύψους 326 δις, (αν δηλαδή στόχευαν στην διάσωση της Ελλαδας ως ισότιμου μέλους της ΕΕ ή στην διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος) έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις, από ειδικούς & μη, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός να έχει λάβει κάποια σοβαρή & υπεύθυνη ενημέρωση για την αναγκαιότητα & σκοπιμότητα των επιβληθέντων σκληρών μνημονιακών μέτρων λιτότητας & υπερφορολόγησης.

Σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, έγινε μια προσπάθεια διερεύνησης το 2015 από την Επιτροπή Αληθείας για τον λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους, πλην όμως τα εξαχθέντα
συμπεράσματα & πορίσματα δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από την τότε κυβέρνηση, η οποία τελικά αγνόησε το δημοψηφισματικό “όχι” της 5ης Ιουλίου και προχώρησε στην
υπογραφή του πλέον επαχθούς, τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο 2015. Μόλις πρόσφατα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο κ. Γερουν Ντάισελμπλουμ, παραδέχθηκαν δημόσια ότι από την συνολική χρηματοδότηση ύψους 326 δις των τριών μνημονίων το 95% διοχετεύτηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, ενώ μόλις το 5% πήγε στην εθνική οικονομία. Το γεγονός αυτό έρχονται να επαληθεύσουν τα συγκλονιστικά ευρήματα που περιέχονται στην δημοσιευμένη Εκθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τίτλο “Ελλάς με αριθμούς”, που καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας από λίκνο πολιτισμού και ανεπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου κατατάσσεται πλέον στις αναπτυσσόμενα κράτη του τρίτου κόσμου. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της αρχής για περισσότερες λεπτομέρειες. Εδω θα ήθελα να αναφέρω μερικά ενδεικτικά στοιχεία: την πενταετία 2013- 2017 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 2,92 δις (από 180,654 σε 177,735) ενώ στις επιμέρους κατηγορίες οι μειώσεις είναι δραματικές, 1.στην παραγωγή αγαθών & υπηρεσιών μείον 10,25 δις, στην καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μείον 4,56, στην εγχώρια ζήτηση μείον 6,09 δις. Το εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών & υπηρεσιών μείον 3,5 δις. Ταυτόχρονα οι φόροι στα προϊόντα & τις υπηρεσίες έχουν αυξηθεί κατά 5,08 δις. Στον Τραπεζικό τομέα το σύνολο του ενεργητικού μειώθηκε κατά 162,3 δις, από τα οποία μόνο το 1,5 δις είναι μετρητά. Η δε χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 42,7 δις, κοκ. Τελικά, το ελληνικό χρέος μετά την οκταετή μονοδιάστατη μνημονιακή πολιτική, αυξήθηκε αντί να μειωθεί και σήμερα ανέρχεται σε 317,407 δις!!! Στον τομέα της απασχόλησης, επί πληθυσμού 9.177.000 ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω, το εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε 4.780.000 από τα οποία απασχολούνται τα 3.752.000 και το 1.027.000 είναι άνεργοι!!! Το ποσοστό της φτώχειας έχει εκτοξευθεί από 16% το 2011 σε 25% το 2017, ενώ στις ηλικίες έως 17 ετών το 42% υφίσταται βασικές υλικές στερήσεις, με προοδευτική μείωση σε ποσοστό 39,6% στις ηλικίες 18-65 ετών και σε 34,4% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Το Συμπερασμα που εύλογα προκύπτει είναι ότι η πολιτική επιλογή & εφαρμογή των μονοδιάστατων μνημονιακών προγραμμάτων που στηρίχτηκαν αποκλειστικά σε συνεχείς & αλλεπάλληλες περικοπές μισθών & συντάξεων με ταυτόχρονη υπερφορολόγηση των πάντων, κάθε άλλο παρά ευλογία & εθνική σωτηρία ήταν.’

Στην εκδήλωση παρέστη και ο παγκόσμιου φήμης ηθοποιός φιλέλληνας και ακτιβιστής Manu Bennett, που στηρίζει την Ελλάδα και δίνει διεθνή διάσταση στο Ελληνικό πρόβλημα.

Το πλήρες βίντεο των ομιλητών έχει ως ακολούθως.

https://www.youtube.com/watch?v=xja2E2q4HUQ&feature=youtu.be

 •  
  263
  Shares
 •  
 •  
 • 263
 •