Σάρωσαν οι αντισυστημικές δυνάμεις στις Δημοτικές εκλογές στην Αγγλία!

Οι Δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χτές στην Αγγλία αποτέλεσαν το πρώτο ‘τέστ’ των αντισυστημικών δυνάμεων της Ευρώπης στην Αγγλία μετά την απόφαση για BREXIT. Τα αποτελέσματα χαλάνε το ‘αφήγημα’ των συστημικών Γερμανόφιλων δυνάμεων της Ευρωπης, καθώς το…87% των εδρών το κέρδισαν τα δυο αντισυστημικά κόμματα που θα οδηγήσουν τη χώρα με αποφασιστικότητα εκτός Ευρωπαικής Ενωσης!

Ταγκό για δύο αντισυστημικούς!

Οι εκλογές αποτέλεσαν ενα ‘ταγκό των δύο αντισυστημικών’ δυνάμεων της Αγγλίας, καθώς οδήγησαν σε συντριπτική νίκη του αντισυστημικού Τζέρεμι κόρμπιν (Εργατικό κόμμα) και μεγάλη ισχυροποίηση και του Συντηρητικού κόμματος της Τεράζας Μέι.

Η νίκη της Τερέζα Μέι οφείλεται στο ότι απορρόφησε τις ψήφους του UKIP. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών  παρότι διατηρεί τις δυνάμεις του δεν σημείωσε κέρδη έναντι του αντισυστημικού Τζέρεμι κόρμπιν, όπως υπολόγιζε.

Με καταμετρημένα τα αποτελέσματα απο 51 απο τα  150 δημοτικά συμβούλια όπου εγιναν οι εκλογές, προκύπτει οτι

-το κομμα των Εργατικών του Τζερεμι κορμπιν κερδίζει 502 έδρες (53% εδρων)

-το Συντηρητικό κόμμα κερδίζει 322 έδρες (34% εδρων)

-το ΦιλοΕυρωπαικό κόμμα των Ελευθερων Δημοκρατών κερδίζει μόλις 88 έδρες (9% εδρων)

-το κομμα των Πρασίνων κερδίζει 8 έδρες (1% εδρων)

-το UKIP κυριολεκτικα εξαφανιστηκε απο τον χάρτη, ως αποτέλεσμα του σκανδάλου με τον αρχηγό του.

Βαριά ήττα των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης

Παρότι οι δημοτικές εκλογές δεν αποτελούν προκριμα για τις βουλευτικές λογω της ιδιαιτερότητάς τους, πολλές δυνάμεις προσκείμενες στην παγκοσμιοποίηση που προωθεί η Γερμανία και οι δορυφόροι της στην ΕΕ, περίμεναν οι εκλογές να οδηγήσουν σε πτώση τουλάχιστον ενός απο τους δύο αντισυστημικούς πόλους της Βρετανίας , δηλαδή του αντισυστημικου Τζερεμι Κορμπιν (Εργατικο κομμα) ή της Τερεζας Μέι (Συντηρητικό κομμα), ανατρεποντας ετσι το Brexit εστω και τελευταία στιγμη. Ομως τα αποτελέσματα δείχνουν εμπιστοσύνη για την ανεξάρτητη και δυναμική πορεία της χωρας εκτός ΕΕ και παγκοσμιοποίησης. Αποτελεί μια νέα ένδειξη ότι οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ‘τρώνε ήττες’ όχι μονο στις μεγάλες μάχες, αλλά ακόμη και στις μικρές!