Προεκλογικός μποναμάς Ερντογάν: Δίνει από 400 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο

Προεκλογικό μποναμά ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 24ης Ιουνίου ετοιμάζει να δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤαγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμενα πάνω από 4 εκ. συνταξιούχοι θα λαμβάνουν στο μέλλον επιδόματα στις δύο σημαντικότερες μουσουλμανικές εορτές.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση έως και 24 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, δηλαδή σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ με τους συνταξιούχους να παίρνουν από 1.000 τουρκικές λίρες (δηλαδή κάπου 203 ευρώ) σε κάθε μια από τις δύο γιορτές.

Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από την καταχώρηση των κατοικιών, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα στο τουρκικό δημόσιο. «Είναι ένα μεγάλο ποσό. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με τις πηγές χρηματοδότησης», είπε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξηγώντας ότι ειδικοί έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς και ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την έγκρισή του.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μύδρους για τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης με το «Καλό Κόμμα» (IYI Parti) της Μεράλ Ακσενέρ να καταγγέλλει προσπάθεια «χρηματισμού» των ψηφοφόρων και το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) να προειδοποιεί τους πολίτες να μην εξαπατηθούν.

«Δεν πρόκειται για πακέτο χορηγίας, αλλά για πακέτο συγκράτησης των ψήφων», αναφέρει ο εκπρόσωπος του CHP Μπουλέντ Τεζτσάν.

Πηγή:newsbomb.gr