Τουρκία: Μέτωπο της αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τρία ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης θα υπογράψουν αύριο Πέμπτη συμφωνία συνεργασίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου, μετέδωσαν το NTV και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το CHP κατέληξε σε συμφωνία με το κόμμα Iyi, το ισλαμιστικό κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα. Η συμφωνία θα υπογραφεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AKP έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της Cumhuriyet αναφέρει ότι “άνθρωπος” του Ερντογάν έπεισε τον πρώην Τούρκο πρόεδρο Αμπουνταλάχ Γκιούλ να μην κατέβει στις εκλογές, απέναντι στο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Αμπουνταλάχ Γκιουλ πείστηκε να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, μετά την επίσκεψη με ελικόπτερο στο σπίτι του τού αρχηγού του στρατιωτικού προσωπικού Χουλούσι Ακάρ του κόμματος ΑΚΡ, του Ερντογάν» αναφέρει η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet.

«Ο Ακάρ τον έπεισε να μην αντιταχθεί στον αρχηγό του πρώην κόμματός του» προσθέτει.

Ωστόσο την είδηση αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, ο Μπουλέντ Τούραν ανέφερε στην εφημερίδα Cumhuriyet ότι «η κοινωνία έχει αποδεχτεί το θέμα, είτε αυτό συνέβη είτε όχι».

«Δεν ξέρω αν ο αρχηγός του προσωπικού του μίλησε ή όχι, αλλά ένας ηγέτης δεν θα έπρεπε ποτέ να ήταν υποψήφιος», είπε.

“Ο Αλλάχ μπορεί να μας δώσει μια ζωή όπου, όταν τελειώνουν οι πολιτικές μας σταδιοδρομίες, δεν θα ντρεπόμαστε όταν γυρίζουμε και κοιτούμε πίσω”, πρόσθεσε ο Τούραν.

Πηγή:newpost.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •