Turkey-Erdo

Η Άγκυρα προσπαθεί να φιμώσει τα Ελληνικά Site

«Μπήκαμε σε Πόλεμο» : Η Άγκυρα προσπαθεί να φιμώσει τα Ελληνικά Site …Mε Εντολή του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου !

H υπ΄ αριθμ. 2018/2443 απόφαση του 4ου Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Άγκυρας που εκδόθηκε αυθημερόν κατ΄απαίτηση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για την επιβολή λογοκρισίας στην e-Amyna.

Στις 23 Απριλίου 2018, το Νομικό Τμήμα του Twitter κοινοποίησε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της e-Amyna απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, με την οποία ζητείται παρέμβαση σε περιεχόμενο δημοσιευμένο στο λογαριασμό μας (https://www.twitter.com/e_amyna), o οποίος αποτελεί τον ενημερωτικό βραχίονα της ιστοσελίδας που λειτουργεί κυρίως στην Aγγλική γλώσσα και απευθύνεται πρωτίστως σε κοινό του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, στις 21 Μαρτίου 2018 υποβλήθηκε στο δικαστήριο αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και αυθημερόν εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2018/2443 απόφαση του 4ου Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Άγκυρας, στην οποία διατυπώνεται ο ανυπόστατος ισχυρισμός περί «δυσφήμησης» του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της παράνομης εισβολής στην Συρία και «υποστήριξης της προπαγάνδας της Διαμελιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης» (στο κείμενο: ΒΤÖ: Βölücü Terör Örgütü) από τον λογαριασμό της e-Amyna στο Twitter καθώς και από έτερο λογαριασμό στο Facebook.

Επισημαίνεται ότι το αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποβλήθηκε κατ’ εφαρμογή της τουρκικής νομοθεσίας περί εγκλημάτων που τελούνται μέσω δημοσιεύσεων στο Διαδίκτυο, για την οποία η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπή Βενετίας) έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, εξ αιτίας της μη πρόβλεψης επαρκών εγγυήσεων, αιτιολογίας και ενδίκων μέσων κατά των δικαστικών αποφάσεων που επιτρέπουν τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά διαδικτυακών δημοσιεύσεων, τα οποία επιπλέον θεωρούνται ότι παραβιάζουν την διεθνώς ισχύουσα αρχή της αναλογικότητας.

Η «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη δέχτηκε το αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και εξέδωσε τη ζητούμενη εντολή προς το Twitter. Προφανώς, κατά τους Τούρκους δικαστές, η δημοσιογραφική καταγραφή των τουρκικών απωλειών κατά την διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης όπως αυτή με την σουρεαλιστική επωνυμία ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ (στο κείμενο ZDH: Zeytin Dalı Harekatı) με χρήση φωτογραφικού υλικού από τουρκικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ελεύθερα προσβάσιμων από όλους, συνιστά «υποστήριξη τρομοκρατικής προπαγάνδας» που πρέπει να λογοκριθεί.

Turkish Army Second Lieutenant Muhammed Kır, assigned to the 1st Commando Brigade (Kayseri) was killed today in Syria’s Afrin. Over the course of the 55 days of the #OperationOliveBranch, the Turkish military has suffered 46 confirmed casualties, or about 0.83 per day. pic.twitter.com/jvLduH3WdS
— e-Αmyna (@e_amyna) March 15, 2018

Το γεγονός καθ’ εαυτό δεν είναι πρωτοφανές, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης:

  • τα 466 από τα συνολικά 513 αιτήματα που υποβλήθηκαν στο Twitter μεταξύ Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2017 για αφαίρεση περιεχομένου και κατάργηση λογαριασμών χρηστών προήλθαν από την Τουρκία ενώ
  • υπό την ηγεσία του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, o οποίος είχε χαρακτηρίσει το Twitter ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία», υποβλήθηκαν 3.828 αιτήματα με δικαστικές αποφάσεις για αφαίρεση περιεχομένου από τις συνολικά 6.138.

Πρόκειται όμως, εξ όσων γνωρίζουμε, για την πρώτη απόπειρα φίμωσης Ελληνικού δημοσιογραφικού μέσου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με δικαστική εντολή, στόχος της οποίας, πέραν της αφαίρεσης περιεχομένου και του αποκλεισμού πρόσβασης, ενδέχεται να είναι και η απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα των διαχειριστών όπως η διεύθυνση IP.

Η απόπειρα φίμωσης, με νομικό προκάλυμμα, ενός ανεξάρτητου μέσου με μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δείχνει την ενόχληση που ενδεχομένως έχουμε προκαλέσει, αλλά και επιβεβαιώνει τη θέση που είχαμε εκφράσει πρόσφατα πως «η Τουρκία πλέον υιοθετεί τακτικές υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας, προβαίνοντας σε κατ’ ουσία πολεμικές ενέργειες χωρίς τη χρήση πυρός και παράλληλα αξιοποιώντας την υποδαύλιση των εθνοτικών εντάσεων, τον κυβερνοπόλεμο, την εκμετάλλευση της εικόνας, των ψευδών ειδήσεων και του φόβου, ακόμη και τη χρήση του δικαίου ως όπλου, ιδίως με το νομικό ένδυμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
Θέλουμε να πληροφορήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η e-Amyna και οι συντελεστές της δεν τρομοκρατούνται, και γνωρίζουν πώς να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους, τα δικαιώματά τους και τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης και ενημέρωσης

Αρχική

Να θυμίσουμε εδώ οτι και η Ιστοσελίδα μας είχε μπει στο στόχαστρο των Τουρκικών Αρχών για ίδιο περίπου θέμα …Που σημαίνει οτι ο Υβριδικός Πόλεμος των Τούρκων δεν είναι χθεσινός.

Στο στόχαστρο και των Τούρκικων ΜΜΕ (αυτή τη φορά ήταν η VATAN )και όχι μόνο βρέθηκε το site Veteranos.gr δείχνοντας ακόμη μια φορά οτι τους ενοχλούμε ..

Yunanistan’da Veteranos internet sitesi, PKK tarafından düzenlenen ve iki polisin şehit olduğu roketli eylemi «Türk polisine roketli mutlu yıllar» başlığıyla duyurdu.

Yunanistan’da ulusal güvenlik ve savunma üzerine haberlerin yayımlandığı Veteranos internet sitesi, PKK‘nın önceki gün düzenlediği saldırı ile

Veteranos, yılbaşı gecesi güvenlik güçleri tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonda, PKK militanlatının düzenlediği roketli saldırı sonucu bir özel harekat polisinin şehit düşmesini «Türk özel harekat polisine roketli mutlu yıllar» başlığıyla duyurdu.

Sitenin haberinde «Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK gerillalarının düzenlediği roketli saldırıda bir özel harekât polisi hayatını kaybederden 5’i de yaralandı. 14 Aralık’ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, yollara döşenen el yapımı patlayıcıları etkisiz hâle getirmek ve bölgeyi PKK gerillalarından temizlemek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra Cizre’de başlayan operasyonlar devam ediyor» ifadeleri yer aldı.
PKK militanları tarafından düzenlenen saldırıda olay yerinde şehit düşen bir polisin yanısıra yaralı olarak hastaneye kaldırılan beş polisten biri de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Στο στόχαστρο και των Τούρκικων ΜΜΕ (αυτή τη φορά ήταν η VATAN )και όχι μόνο βρέθηκε το site Veteranos.gr δείχνοντας ακόμη μια φορά οτι τους ενοχλούμε …Το άκρων άωτον της ανωμαλίας να μιλάνε οι Τούρκοι για προσβολή νεκρού !

Το να μιλάνε οι Τούρκοι για προσβολή νεκρού αυτοί που πατούσαν με τις ερπύστριες των Αρμάτων τους νεκρούς Καταδρομείς και τους Εθνοφρουρούς πάει πολύ !

Εμείς βέβαια δεν είμαστε απο τα παιδιά που θα πούμε σφάξε μου αγά μου να αγιάσω ! Δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε εδώ στη Σελίδα μας την κυβερνοεπίθεση που δεχθήκαμε πρίν απο ένα μήνα περίπου !

Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com