Πως ο συριακός στρατός αναχαίτισε τους πυραύλους των ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανίας-Γαλλίας;

Μικρή επίπτωση είχε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας προχθές το Σάββατο σε στόχους στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 που αναπτύχθηκε από τις δυνάμεις της Συρίας έδειξε σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα στην κατάρριψη των πυραύλων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Η αεροπορική άμυνα της Συρίας χρησιμοποίησε 112 πύραυλους εδάφους-αέρα για να αποκρούσουν την επίθεση που στόχευε όχι μόνο τις εγκαταστάσεις στο Bbarza και τη Jjaramana, αλλά και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων.

Το Pantsir-S1, ονομασία του ΝΑΤΟ SA-22 Greyhound) είναι συνδυασμός μεσαίου συστήματος πυραύλων και πυροβόλων όπλων και αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων που παράγεται από την KBP της Τούλα, Ρωσία. Το σύστημα είναι μια εξέλιξη του 2K22 Tunguska (NUTS: SA-19 ​​/ SA-N-11) και αντιπροσωπεύει την τελευταία τεχνολογία αεριωθούμενης προστασίας χρησιμοποιώντας ραντάρ συστοιχιών για την απόκτηση και την παρακολούθηση στόχων.

Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για να παρέχει αεροπορική άμυνα στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών εγκαταστάσεων εναντίον αεροσκαφών, ελικοπτέρων, όπλων ακριβείας, πυραύλων cruise και UAV και να παρέχει πρόσθετη προστασία στις μονάδες αεράμυνας από επιθέσεις αεροπορικών επιθέσεων που χρησιμοποιούν συστήματα ακριβείας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •