ΑΝΑΛΥΣΗ: To χτύπημα στην Συρία ήταν το κύκνειο άσμα του ΝΑΤΟ πιεζόμενο από το Ισραήλ

Οι βομβαρδισμοί με 103 πυραύλους cruise από τους οποίους οι 71 αναχαιτίστηκαν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ πλέον αποσύρεται από την Συρία διότι απελευθερώθηκε η Συρία από τα μίσθαρνα όργανα του ΝΑΤΟ και έτσι δεν θα έχουν οι ΝΑΤΟικοί κάποια άλλη προβοκάτσια ως αφορμή για να επέμβουν.

Πως ερμηνεύεται το χτύπημα του Σαββάτου. Ο Τράμπ, σύρθηκε από το Ισραήλ σε μία ρήξη που δεν ήθελε και έπρεπε να βρει έναν τρόπο να απεγλωβιστεί. Δεχόμενος ισχυρές πιέσεις από το βαθύ κράτος της Αμερικής που ελέγχει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, αναγκάστηκε να υποκύψει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην ενοχλήσει την Ρωσσία. Και τι εννούμε.

Δεν χτυπήθηκε καμμία βάση των Ρώσσων
Δεν χτυπήθηκε κανένα στρατόπεδο ή διοικητικό κέντρο της Συρίας που θα άλλαζε το ισοζύγιο ισχύος στο πεδίο της μάχης
Δεν υπήρχαν απώλειες σε έμψυχο δυναμικό ούτε από την Ρωσσία ούτε από την Συρία.
Χτυπήθηκαν ερευνητικά κέντρα και κτήρια ήσσονως σημασίας καθώς επίσης το αεροδρόμιο της Δαμασκού και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezzeh
Δοκιμάστηκε με επιτυχία το αντιπυραυλικό σύστημα της Συρίας S-125, S-200 το οποίο λειτούργησε επαρκώς αν και ήταν πεπαλαιωμένο 30 ετών από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Με την κίνηση αυτή ο Τραμπ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει πίσω εφόσον είχε ετοιμαστεί η πολεμική μηχανή της Βρετανίας και της Γαλλίας, κέρδισε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη από τους δύο συμμάχους του και φυσικά έκανε και το θέλημα του Ισραήλ που ξεκίνησε την κλιμάκωση της έντασης με τους βομβαρδισμούς στο στρατόπεδο Τ4 της Συρίας πριν από μία εβδομάδα που σκοτώθηκαν 4 Ιρανοί στρατιωτικοί.

Έτσι, το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής και τα γεράκια που υποκινούνται από τις βιομηχανίες όπλων της Αμερικής έμειναν εν μέρη ευχαριστημένα, αν και επιθυμούσαν ολοκληρωτική ρήξη με την Ρωσσία και το Ιράν. Ο Τραμπ δεν ήθελε ρήξη με την Ρωσσία διότι γνώριζε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για χρήση χημικών αλλά πιέστηκε αφ΄ενός αφόρητα από το βαθύ κράτος αφ΄ετέρου από την Βρετανία που υποστήριζε τους ισλαμιστές στην Αν Γκούτα με κομάντος SAS με την υπόθεση Scripal και φυσικά το Ισραήλ που ξεκίνησε την ένταση και έσυρε τον χορό των βομβαρδισμών.

Ο βομβαρδισμός της Συρίας ήταν η κίνηση του Τράμπ για να κλείσει τα μάτια στο βαθύ κράτος της Αμερικής και το εβραϊκό λόμπυ. Το ΝΑΤΟ πλέον δεν θα έχει άλλη ευκαιρία στην Συρία αφού ο πόλεμος τελείωσε και οι μισθοφόροι ισλαμιστές έχουν ήδη μεταφερθεί στην επαρχία Idlib υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Τέλος καλό, όλα καλά. Η Δαμασκός θα επουλώσει σύντομα τις πληγές της. Θα ακολουθήσουν λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά οι Ρώσσοι είναι ευχαριστημένοι που κερδίζουν την Συρία και δοκίμασαν πολλά οπλικά συστήματα αλλά και ο Τραμπ είναι ευχαριστημένος που θα συνεχίσει αφ΄ενός χωρίς την αφόρητη πίεση αφ΄ετέρου χωρίς ρήξη με τον Πούτιν. Στεναχωρημένο σίγουρα θα είναι το Ισραήλ που θα βλέπει για πολύ καιρό το Ιράν κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν μέχρι το Ισραήλ να βρεί μία ακόμη αφορμή να σύρει τις ΗΠΑ στον πόλεμο.

Ίδωμεν μέχρι νεωτέρας …

Πηγή:istosnews.gr

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •