Νίκος Ζόμπολας: Οι ΔΗΜΤΟ ΝΔ δεν πρέπει να γίνουν «εστίες διχασμού και παρακμής»

Η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να γίνουν εκλογές στις λεγόμενες «τοπικές & νομαρχιακές», πλέον ΔΗΜΤΟ & ΝΟΔΕ, στις 13 Μαίου, όπως είχε αποφασιστεί στο συνέδριο κάθε 2 χρόνια και αναμένουμε απόφαση και για την πολιτική επιτροπή.

Η διαδικασία είναι πλέον πιο «ανοιχτή» στην κοινωνία και κάποιο πρόσφατο μέλος μπορεί να βγει και πρόεδρος.

Χρειάζεται μόνο μια σχετική επιθυμία και πρόθεση συμμετοχής και 12€ και εγένετο υποψηφιότητα και ψήφος.

Δηλαδή μπορεί να είσαι οπαδός του ΓΑΠ και να πλερώσεις 12€ και να έχεις λόγο και να κάνεις και το κέφι σου και στη ΝΔ.

Βέβαια, αν δεν έχεις κομματικά και τοπικά ερείσματα είναι δύσκολο.

Ενδιαφέρουσα και έξυπνη προσπάθεια ανοίγματος στην κοινωνία και πιστεύω ότι θα στεφθεί με επιτυχία και συμμετοχή, από το να γινόντουσαν διορισμοί προέδρων και βιλαέτια προυχόντων του κόμματος.

Παλαιότερα υπήρχε ο εκλεκτός, δημοκρατικά ψηφιζόταν μια μοναδική υποψηφιότητα και στην ουσία η τοπική ήταν όργανο της ηγεσίας.

Τι γίνεται στην πράξη τώρα;

Έχουν εμφανιστεί (κατά τόπους) μέχρι τώρα, «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» και γυρίζουμε γουέστερν.

Εγώ είμαι ο πιο παλιός και δικαιούμαι να βγω και «τα έχω κάνει πλακάκια» (Μπαμπινιώτης: ταιριάζω τα συμφέροντά μου με τα συμφέροντα άλλου, κυρίως κατά παράνομο ή ανήθικο τρόπο, ώστε να καλυπτόμαστε και οι δύο) με όλες τις παλαιές οικογένειες της περιοχής, όχι εγώ είμαι ο πιο νέος και θέλουμε ανανέωση μέσα από την ΟΝΝΕΔ, όχι ρε φίλε εγώ είμαι ο πιο μάγκας και έχω και λεφτά και θα γράψω 100 άτομα μόνος μου.

Και εμφανίζεται και το μεγάλο-στέλεχος από τη ΝΔ με τοπική καταγωγή και λέει εγώ θα βγάλω δικό μου και να και τα μαχαιρώματα και οι δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να πάρουν το χρίσμα και ας βάλει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το χέρι του, ή καλύτερα ο Αβέρωφ που θεσμοθέτησε τις «πασοκικές τοπικές».

Υπάρχουν κάποιες (ελάχιστες) ΔΗΜΤΟ & ΝΟΔΕ που κάνουν δουλειά, εκδηλώσεις, μαζεύουν κόσμο, και μάλιστα νέους και δεν αβαντάρουν κανέναν υποψήφιο.

Πιστεύω τελικά, ότι αυτή η πολύ-συμμετοχική διαδικασία θα είναι επίπονη, αλλά θα προκαλέσει αλλαγές μετεξέλιξης των τοπικών, θα βγουν πρόσωπα ανανέωσης που θα ενώσουν και δεν θα διχάσουν, κάτι που δεν έγινε στην πολιτική επιτροπή του 2016, που βγήκαν τελικά συνταξιούχοι του κόμματος κλασσικά, πολλοί κρατικοί λειτουργοί, 5-10 νέοι μόνο (προεδρικοί κυρίως).

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, καλή δύναμη σε μια δύσκολη εποχή για την παράταξη, εγώ επιθυμώ νέους υποψήφιους και σε ηλικία και σε κομματική νεότητα για να προκληθούν αλλαγές.

Κουράστηκα με τις οικογένειες, τους πολιτευτάδες, τους αριστερούς ΝΔκράτες, τους καιροσκόπους εξουσιομανείς, που βγαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι με Συριζαίους και μετά ασχολούνται και με την τοπική της ΝΔ ή δημαρίτες που κάνουν καριέρα στη ΝΔ.

Είμαι 2η γενιά ΝΔκράτης αντάρτης στα κάγκελα.

Ελεύθερος πολιορκημένος.

Εθνικόφρων κομμουνιστής.

Καλό βόλι σύντροφοι!

 

Νίκος Ζόμπολας

Υποψήφιος (‘16) Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •