‘Με αγάπη’ απο Ρωσία, απολύονται 60 Αμερικανοί διπλωμάτες

Η Ρωσία θα απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες και θα κλείσει το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Jon Huntsman έχει κληθεί στο υπουργείο μας, όπου ο αναπληρωτής μου Σεργκέι Ριάμκοκ τον ενημερώνει σχετικά με τα μέτρα για την με αμοιβαιότητα απάντηση εναντίον των ΗΠΑ”, δήλωσε.

“Περιλαμβάνουν την απέλαση του ίδιου αριθμού διπλωματών και την απόφασή μας να αποσύρουμε τη συγκατάθεσή μας για το έργο του Γενικού Προξενείου στην Αγία Πετρούπολη”.

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ πρέπει να απομακρυνθούν πλήρως από το κτίριο του Γενικού Προξενείου στην Αγία Πετρούπολη το αργότερο το Σάββατο 31 Μαρτίου, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η απάντηση

Η Ρωσία έχει δηλώσει 58 υπαλλήλους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και δύο μέλη του Προσωπικού του Γενικού Προξενείου στο Αικατερινεμπουργκ  ως  ‘personae non gratae’ (ανεπιθύμητα), θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 5 Απριλίου, δήλωσε την Πέμπτη το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία Jon Huntsman κλήθηκε εκεί.

“Βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, ως μέτρο αντίποινα, 58 υπάλληλοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και δύο υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου στο Εκατερινγκμπουργκ έχουν κηρυχθεί προσωπικά μη γκράτες για τις δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το διπλωματικό τους καθεστώς”, ανέφερε το υπουργείο. “Θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσική Ομοσπονδία μέχρι τις 5 Απριλίου 2018.”

πηγη: πρακτορειο ΤΑΣΣ

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •