Απίστευτες αποκαλύψεις διασπάθισης εκατομμυρίων στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ/NOVARTIS

Συγκλονιστικές οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο εγινε διασπάθηση εκατομμυρίων ευρώ που  κατευθύνονταν σε internet sites με ανυπαρκτο αναγνωστικό κοινό, πολλά απο αυτα με ασχετο με το αντικειμενο της υγείας αντικείμενο (οπως το site… ‘βελονα και κλωστη!’) και ουσιαστικά αποτελεί κομμάτι απο τον μαύρο κύκλο διασπάθησης χρημάτων απο τον κυβερνητικό κορβανά, για εξυπηρέτηση προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων. Το σκάνδαλο εχει τεράστια σημασία καθώς στο όργιο χρηματοδότησης είναι ανακατεμένα σειρά απο ‘΄συστημικα’ ΜΜΕ,  αλλα και ανύπαρκτα  site (έκλεισαν μετα τη χρηματοδότηση) και…αθλητικοί σύλλογοι, που αν συδυαστούν με άλλα στοιχεία, πρόκειται για χρημα που ενδεχομένως να έμπαινε σε τσέπες των υπουργων ή φίλων τους.

Με ‘βελόνα και κλωστή’ καί ‘αλάτι-πιπέρι’ ξεκοκάλιζαν την δημόσια υγεία;

Ενδεικτικό παράδειγμα, που αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων, είναι το σάιτ velonakaiklosti.gr  και το alatikaipiperi.gr το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί με 16.000 ευρώ για να διαφημίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ! Συγκεκριμένα, τρεις διαδοχικές, μηνιαίας διαρκείας η καθεμία, συμβάσεις με εισήγηση της κυρίας Θεοφιλάτου (συζύγου Πουλη) και υπογραφή Παπαδημητρίου από μέσα Οκτωβρίου 2014 έως μέσα Ιανουαρίου 2015 με τον “ενημερωτικό ιστοχώρο” WWW.VELONAKAIKLOSTI.GR για προβολή του μπάνερ του Κεελπνο, αξίας …1 6 .0 0 0 ευρώ η καθεμία, σύνολο 48.000 σε ενα τρίμηνο , που δείχνει να σχετίζεται με ΜΑΥΡΟ πολιτικό χρήμα που κάποιος (βουλευτής, υπουργός) χρησιμοποίησε για τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Εάν κάποιος προσπαθήσει να μπει στο συγκεκριμένο σάιτ δεν βρίσκει – σήμερα τουλάχιστον – τίποτα άλλο πέρα από μία… φωτογραφία! Αλλη είναι η περίπτωση του habaria.gr το οποίο δεν εντοπίζεται στην αναζήτηση στο web, των  www.amesa.gr και www.ellinesdimarxoi.gr. Η σύβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με την www.amesa.gr υπογράφεται στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 και λαμβάνει 16 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πουθενά όμως δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί οποιαδήποτε πληροφορία για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία μάλιστα δεν είναι σε λειτουργία. Επίσης στην ιστοσελίδα www.ellinesdimarxoi.gr η επισκεψιμότητα φαίνεται πως είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες κατάταξης γι’ αυτήν. Υπέγραψε όμως τρείς 3μηνίαιες συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικής αξίας 48 χιλιάδων ευρώ. Εάν προσπαθήσει κανείς να μπει στην ιστοσελίδα θα διαπιστώσει πως ούτε αυτή λειτουργεί.

Ουσιαστικα υπουργος και δημοσιογραφοι, ξεκοκάλιζαν κρατικό χρήμα, και μαλιστα σε περίοδο που επιβλήθηκαν τα πιο ανάλγητα αντιλαικά μετρα λιτότητας! Σε εποχή που κόβονταν οι χρηματοδοτήσεις για γάζες σε νοσοκομεία, σε εποχή που τα νοσοκομεία ξέμεναν απο φάρμακα! Πρόκειται για απίστευτη διασπάθηση, σε στιγμη που και το τελευταίο ΕΥΡΩ του Υπουργειου Υγειας κόβονταν απο ασθενεις και νοσοκομεία.

 

Υπάρχει σχέση με NOVARTIS; Τι λέει το Αμερικανικό FBI;

Με δεδομένο πως έχει πλέον παγιωθεί ότι το Κέντρο(ΚΕΕΛΠΝΟ) αποτελούσε έναν μηχανισμό κατασπατάλησης κρατικού χρήματος που –πέρα της αφειδούς χρηματοδότησης αμφιβόλου αναγνωσιμότητας Μέσων- μετατράπηκε σε βραχίονα εξυπηρέτησης ακόμα και από τη Novartis, λόγω πρόθυμων υπόδικων και πρώην «ισόβιων» διευθυντών που με πληρεξούσια σε κλητήρες έδιναν εντολές ανάληψης χρημάτων από τους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.  Το ΚΕΕΛΠΝΟ ως σύνολο, ως δομή, όπως αναφέρουν τα έγγραφα απο το Αμερικάνικο FBI, που συνεργαζεται με την Ελληνικη κυβέρνηση και παρείσχε αδιάσειστα και συγκλονιστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκάνδαλου NOVARTIS, είχε χρησιμοποιηθεί συστηματικά για να ξεπλένεται το χρήμα σχετικά με τη Novartis.

 

Τι ακριβώς αποκαλύπτεται τώρα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δηλαδή ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του υπουργείου, αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πως κάποιοι εσκεμμένα του απέκρυπταν βαρυσήμαντα στοιχεία για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως όταν αιτήθηκε επίσημα από το ΚΕΕΛΠΝΟ τις συμβάσεις του Κέντρου με τα ΜΜΕ κατά την περίοδο 2013 – 2014, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του προώθησαν μόλις 150 συμβάσεις, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ μόνο για το 2014.

Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή έφερε στο «φως» μία ανώνυμη καταγγελία που έλαβε την προηγούμενη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία οι συνολικές συμβάσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται στις 894! Η δαπάνη υπερβαίνει το προηγούμενο ποσό κατά  9 εκατ. ευρώ!

Με μία πρόχειρη ανάγνωση της μακροσκελέστατης λίστας, εντοπίζονται τα γνωστά κραταιά Μέσα, ανύπαρκτες ιστοσελίδες άνευ επισκεψιμότητας που έκλεισαν μετά την χρηματοδότηση, ακόμα και… Αθλητικοί Σύλλογοι.

πηγη   fmvoice.gr, documentonews.gr

  •  
    17
    Shares
  •  
  •  
  • 17
  •