Επεσε η Ανατολική Γκούτα! Αυτομολούν οι αντάρτες και εντάσσονται στο Συριακό στρατό!

Δεκάδες πρώην αντάρτες έχουν νομιμοποιηθεί πλεον ως Συριοι ξανά και εντάσσονται στις τάξεις του Συριακού Στρατού στη συνοικία Harasta της ανατολικής περιοχής Ghouta. Σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Al-Ikhbariyah Tv, περισσότεροι από 170 – καθώς ο αριθμός τους είναι σε θέση να αυξηθεί – οι αντάρτες έλαβαν όπλα για να ενταχθούν στις τάξεις του Συριακού Αραβικού Στρατού μετά από συμφιλίωση με την κυβέρνηση. Το βίντεο αναδεικνύει επίσης συνεντεύξεις με τους πρώην αντάρτες που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Bashar Al-Assad και κατέχουν τη σημαία του Συριακού Στρατού. Ο τόπος του βίντεο βρίσκεται στη διασταύρωση Tropicana στη βόρεια πόλη της Δαμασκού!

Τεράστια Σήραγγα

Πριν 3 μέρες οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανακάλυψαν μεγάλο δίκτυο σήραγγας μετά από σαρωτικές επιχειρήσεις στην απελευθερωμένη περιοχή Hazza στην ανατολική περιοχή Ghouta. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, οι δεσμοί των υπόγειων σηράγγων κατέλαβαν τις περιοχές Hazza, Zamlka, Arbeen και jobsar, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τρομοκρατών και την αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.Μέσα στα τελευταία λεπτά του βίντεο, ο Συριακός Στρατός καταφέρνει να εκραγεί το καλά φτιαγμένο δίκτυο σήραγγας στην περιοχή Hazza. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός εξασφάλισε διαδρομο που οδηγούσε στο στρατόπεδο al-Wafideen, όπου μια νέα παρτίδα πολιτών διέφυγε από την Γκούτα και μεταφέρθηκαν σε κέντρα στέγασης.

Κατάληψη Εργοστασίου Χημικού πολέμου

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας κατέλαβαν – την Τετάρτη – μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών και εργοστάσιο μεγάλων υλικών που χρησιμοποιούσαν χημικές ουσίες, ανήκουν στην εξτρεμιστική ομάδα του ισλαμικού κράτους (ISIS) στην ύπαιθρο του Deir Ezzor. Σύμφωνα με το βίντεο, οι δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν το εργοστάσιο της ISIS στο χωριό Mahkan που βρίσκεται 10 χλμ βόρεια από την όμορη πόλη Al-Mayadeen. Οταν κατέλαβαν την περιοχή, οι δυνάμεις ασφαλείας αποκάλυψαν μια αποθήκη για την κατασκευή πυρομαχικών και ύποπτων υλικών από τα απομεινάρια των τρομοκρατών (ISIS) στην επαρχία Deir ez-Zor”, δήλωσε το Συριακό Υπουργείο Αμύνης. Παράλληλα , κατελήφθη και εργοστάσιο εκτύπωσης…χαρτονομισμάτων !

Συνολικα οι κυβερνητικες δυναμεις, σε συνεργασια με τους Ρωσους, εχουν διεξάγει μεγαλες νίκες εναντι των ισλαμοκανίβαλλων. Συμφωνα με σημερινη ανακοινωση του ΥΠΕΞ της Ρωσιας Λαβρωφ, έχει καταληφθεί το 90% της πόλης Ανατολικη Ghouta!

Οι νέοι χάρτες, μετά την ανακατάληψη της Γκούτας απο τη Συρία μετα 7 χρόνια

Ο χάρτης παρακάτω παρουσιάζει τις περιοχές που απέμειναν στον ελεγχο των ισλαμοκανιβαλων (πρασινες), ενω με κοκκινο κυκλο ειναι οι περιοχες που εχασαν τις τελευταιες 5 μέρες!

Στον παρακάτω χάρτη δειχνει πως ηταν πριν 5 μέρες, για να δει καποιος καθαρότερα τη διαφορά!

  •  
    19
    Shares
  •  
  •  
  • 19
  •