Συρία: Υπό σχηματισμό οι μεταπολεμικές σφαίρες επιρροής – Οι Αμερικανοί πατούν «πόδι» στο Κομπάνι

Ξεκινούν οι διεργασίες για την μεταπολεμική εποχή στη Συρίσ: Που θα βρίσκεται ο καθένας και που θα είναι η ζώνη επιρροής του.

Έτσι λοιπόν οι Αμερικανοίο επιχειρούν να εδραιωθούν στην βόρεια Συρία σε όλα τα κουρδικά εδάφη. Έχουν αποδεχθεί μόνο την απώλεια της Αφρίν που έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

Εν αρχή τουλάχιστον δεν προβλέπεται κουρδικό κράτος

Aμερικανοί και Τούρκοι έχουν προχωρήσει σε παρασκηνιακές συμφωνίες για την τύχη της Μανμπίτζ και των κουρδικών εδαφών στην Β.Συρία αλλά οι Αμερικανοί προχωρούν σε εγκατάσταση δυνάμεων και στην Κομπάνι.
Αμερικανικά στρατεύματα αναμένεται να αναπτυχθούν σύντομα στην κουρδική πόλη της Κόμπανι, στη βόρεια Συρία, η οποία βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Κόμπανι, εξαιτίας της εξάμηνης πολιορκίας της (Σεπτέμβριος 2014-Ιανουάριος 2015) από το ISIS έχει γίνει το σύμβολο της συντριβής των ισλαμιστών τον καιρό της παντοδυναμίας τους ενώ στοίχσε στην εξτρεμιστική οργάνωση 4.500-5.000 άνδρες.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα η ρωσική στρατιωτική επέμβαση και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους ισλαμιστές
Από το Κόμπανι ξεκίνησε και η εισχώρηση των Αμερικανών στα εδάφη της Β.Συρίας απ’όπου «αναβάπτισαν» τις δυνάμεις του κουρδικού YPG σε SDF όπου υποτίθεται ότι επρόκειτο για κάποιο συνασπισμό δυνάμεων με Κούρδων και αραβόφωνων για να φαίνεται πως κάτοικοι της Συρίας είναι ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ.

Πριν μερικές ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν έκανε σαφές ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις του στη Συρία δεν θα περιοριστούν δυτικά του Ευφράτη, αλλά θα περάσει τον ποταμό για να καταλάβει όλο το Κουρδιστάν μέχρι την ιρακινή πόλη Σίντζαρ.

Η Σίντζαρ ήδη έχει τεθεί υπό την προστασία του ιρακινού Στρατού και τώρα οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν να προστατέψουν και την Κομπάνι.

Αμερικανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την πόλη Μανμπίτζ την Κυριακή 25 Μαρτίου στη βορειοδυτική Συρία, για να συζητήσει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Κόμπανι, οι οποίοι μάλιστα αναμένονται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Μέσα στην πόλη της Κομπάνι κατασκευάζονται κτίρια που θα στεγάσουν το αμερικανικό αρχηγείο και τις άλλες ανάγκες των Αμερικανών.

Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός είναι έτοιμος για την τελική επίθεση στην Δούμα την τελευταία πόλη που έχει απομείνει υπό ισλαμιστικό έλεγχο στην ανατολική Γούτα.

Οι μαχητές της Jays Al Islam δεν αποδέχτηκαν την εκεχειρία και θα μείνουν να πολεμήσουν μέχρι το τέλος. Μετά την πτώση και της Δούμα η Δαμασκός θα έχει πλέον ελευθερωθεί πλήρως.

Μετά την ανατολική Γούτα σειρά έχουν οι Ιντλίμπ και Ντέρα και μετά… τέλος, αρχίζουν τα παιχνίδια εξουσίας.

Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •