Συνάντηση Κορέας-Κίνας πριν λίγο: Ο Κιμ και το μυστηριώδες τραίνο που τον άφησε γυμνό από πυρηνικά!

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un επισκέφθηκε μέ ένα μυστηριώδες τραίνο την Κίνα για ανεπίσημη επίσκεψη αυτή την εβδομάδα, επιβεβαίωσαν τα κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Το μυστηριώδες τραίνο

Αυτό πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ στο εξωτερικό ως ηγέτη από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2011. Αυτή την εβδομάδα, η κινεζική πρωτεύουσα έχει κυριευτεί από μυστηριώδεις φήμες σχετικά με ένα θωρακισμένο τρένο που είχε αφιχθεί στο σταθμό του Πεκίνου με σφιχτή ασφάλεια τη Δευτέρα. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε λιμουζίνες. Μετά τη νύχτα, μια αυτοκινητοπομπή οδηγούσε σε κρατικό ξενώνα όπου συχνά παραμένουν ξένοι αξιωματούχοι. Κινέζοι ειδικοί είπαν ότι η επίσκεψη ενός ανώτερου ηγέτη της Βόρειας Κορέας πριν από τις συναντήσεις με τον Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Αμερικανό πρόεδρο, ήταν λογική . Οπως τονίζουν ειδικοί αναλυτές, όπως ο Zhang Liangui, απόφοιτος καθηγητής και μελετητής της Κορέας στην Κεντρική Σχολική Σχολή του Πεκίνου: “Το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας δεν μπορεί να λυθεί με το να βασίζεται αποκλειστικά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών, διότι ουσιαστικά το πυρηνικό ζήτημα είναι το ζήτημα της περιφερειακής ασφάλειας, όχι ένα ζήτημα των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών. ”
Ο πατέρας του σημερινου ηγέτη της Λαικής Δημοκρατίας Κορέας, είχε επίσης χρησιμοποιήσει τραίνο στο παρελθόν για να επισκευθεί τη Ρωσία. Το μυστηριώδες αυτό τραίνο, με καλυμμένα παράθυρα, εθεάθη στο σταθμό του Πεκίνου την Τρίτη.

Τι ανακοίνωσε η ‘Λαική Ημερησία του Πεκίνου΄για την επίσκεψη

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στην Κίνα από την Κυριακή έως την Τετάρτη.

Μετά από πρόσκληση του Xi Jinping, συναντήθηκαν ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και ο πρόεδρος της Κίνας, Kim Jong Un, πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κορέας (WPK) και πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Χι πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Κιμ στη μεγάλη αίθουσα του λαού στο Πεκίνο. Ο Xi και η σύζυγός του Peng Liyuan είχαν ένα φιλόξενο συμπόσιο με τον Kim και τη σύζυγό του Ri Sol Ju και παρακολούθησαν μαζί μια παράσταση τέχνης.

Ο Li Keqiang, κινέζος πρωθυπουργός , ο Wang Huning, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του CPC (Κ.Κ.Κίνας) και ο κινέζος αντιπρόεδρος Wang Qishan ήταν παρόντες.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Xi εξέφρασε θερμό χαιρετισμό εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ στον Kim για την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα.

Ο Xi δήλωσε ότι η σημερινή επίσκεψη της Kim στην Κίνα, η οποία ήρθε σε μια ιδιαίτερη στιγμή και είχε μεγάλη σημασία.

Τι είπαν για την Κορέα

‘Επί του παρόντος, η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο αναπτύσσεται ταχύτατα και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές σημαντικές αλλαγές’, δήλωσε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι ‘αισθάνθηκε ότι πρέπει να έρθει εγκαίρως για να ενημερώσει προσωπικά τον σύντροφο Xi Jinping για την κατάσταση εξαιτίας της συντροφικότητας και της ηθικής ευθύνης’. Ο Xi είπε ότι η παραδοσιακή φιλία της Κίνας-ΛΔΚ, που ιδρύθηκε και καλλιεργήθηκε σχολαστικά από τις μεγαλύτερες γενιές ηγετών και των δύο κομμάτων και των δύο χωρών, ήταν ο πολύτιμος πλούτος και των δύο πλευρών. Κοινή ιδέα και πεποιθήσεις, καθώς και βαθιά επαναστατική φιλία, οι μεγαλύτερες γενιές των ηγετών των δύο χωρών εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν ο ένας τον άλλον και έγραψαν μια ωραία ιστορία στην ιστορία των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο Xi.

Τα 4 σημεία

Η Xi υπέβαλε τέσσερις προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΛΔΚ.

Πρώτον, συνεχίση  επαφών υψηλού επιπέδου,  όπως ανταλλαγή επισκέψεων και αποστολή ειδικών απεσταλμένων και επιστολών μεταξύ τους.

Δεύτερον, να κάνουν πλήρη χρήση των δοκιμασμένων σε χρόνο πολύτιμων πρακτικών στρατηγικής επικοινωνίας.

Τρίτον, την προώθηση της ειρηνικής ανάπτυξης.

Τέταρτον, να εδραιώσουν τη βάση της λαϊκής βούλησης για διμερείς φιλικές σχέσεις, ιδίως να ενισχύσουν τις ανταλλαγές νέων, να κληρονομήσουν και να προωθήσουν τη λεπτή παράδοση της φιλίας Κίνας-ΛΔΚΚ.

Αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Η Κίνα ακολουθεί το στόχο της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου, διασφαλίζοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χερσόνησο και επιλύοντας τα προβλήματα μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων.

Η Κίνα καλεί όλα τα κόμματα να υποστηρίξουν τη βελτίωση των δια-κορεατικών δεσμών και να καταβάλουν συγκεκριμένες προσπάθειες για τη διευκόλυνση των ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε ο Χι, σημειώνοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα αυτό και να συνεργαστεί με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας την απόψυξη της κατάστασης στη χερσόνησο.

Ο Kim δήλωσε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο αρχίζει να βελτιώνεται, καθώς η ΛΔΚ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να μετριάσει τις εντάσεις και να υποβάλει προτάσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες.

“Είναι σταθερή στάση μας να είμαστε δεσμευμένοι στην αποπυρηνικοποίηση στη χερσόνησο, σύμφωνα με τη βούληση του πρόσφατου Προέδρου Kim Il Sung “, δήλωσε.

Ο Kim δήλωσε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι αποφασισμένη να μετασχηματίσει τους δια-κορεατικούς δεσμούς σε μια σχέση συμφιλίωσης και συνεργασίας και να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής μεταξύ των αρχηγών των δύο πλευρών. Η ΛΔΚ είναι πρόθυμη να έχει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής των δύο χωρών, ανέφερε.

  •  
    18
    Shares
  •  
  •  
  • 18
  •