Ο μυστηριώδης επισκέπτης της Κίνας: Είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο;

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Πεκίνο, σε συνδυασμό με την άφιξη ενός τρένου, που φέρεται να ανήκει στη δυναστεία των Κιμ, «πυροδότησαν» το σενάριο ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, πιθανότατα ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται στην κινεζική πρωτεύουσα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επαφές του με Σεούλ και Ουάσινγκτον.

Το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονόμασε, ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Κιμ επισκέπτεται το Πεκίνο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011. Η επίσκεψη, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εάν πράγματι βρίσκεται σε εξέλιξη σημειώνεται λίγο καιρό πριν από τις συναντήσεις του Κιμ με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Κυανός Οίκος (σ.σ. η νοτιοκορεάτικη προεδρία) παρακολουθεί στενά τα πράγματα στο Πεκίνο κι αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά», ανέφερε ο αξιωματούχος. Η βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και στο Πεκίνο θα έστελνε θετικά μηνύματα ενόψει των συνόδων, εξήγησε.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως είδε αυτοκινητοπομπή να αναχωρεί από οίκημα όπου συχνά φιλοξενούνται ξένοι ηγέτες κατά τις επισκέψεις τους στην κινεζική πρωτεύουσα. Επίσης, όπως σημειώνει το CNNi, ένα πράσινο τρένο παλαιού τύπου, το οποίο έχει φτάσει στο Πεκίνο, έχει δημιουργήσει πολλές θεωρίες σχετικά με την έλευση του Κιμ ή κάποιου άλλου υψηλόβαθμου βορειοκρεάτη στην ασιατική χώρα.

Πηγή:newsbomb.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •