Κοντά στα 8.000 δολάρια το bitcoin, μετά το νέο «κτύπημα» από το twitter

Το Bitcoin επέστρεψε μετά από μια περίοδο κερδών και μιαν άλλη ζημιών, κοντά στο επίπεδο των 8.000 δολαρίων, ξεπερνώντας την προηγούμενη ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την απόφαση της εταιρείας Twitter Inc. να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για αρχικές προσφορές τέτοιων νομισμάτων.

Η μεγαλύτερη συναλλαγή σε ψηφιακό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 7,847,87 δολάρια στις 11 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ενοποιημένη τιμολόγηση του Bloomberg. Το ψηφιακό νόμισμα είχε προηγουμένως φτάσει στο συν 4,8%, αναστρέφοντας μια ολονύκτια πτώση που είχε οδηγήσει το Bitcoin κάτω από περίπου 7.850 δολάρια. Τα ανταγωνιστικά ψηφιακά νομίσματα Ripple, Ethereum και Litecoin καταγράφουν επίσης κέρδη. Το Bitcoin παραμένει κάτω κατά 25% τον Μάρτιο.

Το Twitter επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του λόγω ανησυχίας ότι το περιεχόμενο συχνά σχετίζεται με εξαπάτηση και καταδολίευση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Η απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση από την εταιρεία Facebook Inc. των διαφημίσεων για ψηφιακά νομίσματα, που ελήφθη τον Ιανουάριο, αλλά και της Google Alphabet Inc. που δήλωσε ότι θα κάνει το ίδιο από τον Ιούνιο.

Δεδομένου ότι το Bitcoin έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των σχεδόν $ 20.000 στα μέσα Δεκεμβρίου, στο ύψος της φρενίτιδας που είχε καταλάβει για τα ψηφιακά νομίσματα, τώρα έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν το μέλλον του πεδίου, εν μέσω εντατικοποιημένου ελέγχου από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Πηγή:newmoney.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •