Αυτό είναι το νέο κέντρο εξουσίας στη Γερμανία

Για να διαπιστώσει κανείς την ισορροπία εξουσίας στη νέα κυβέρνηση της Angela Merkel, ας κοιτάξει πού η καγκελάριος έχει τοποθετήσει τον κορυφαίο πολιτικό υποστηρικτή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει αναθέσει στον Peter Altmaier μια βασική αποστολή: να δώσει μεγαλύτερο εκτόπισμα στο Υπουργείο Οικονομίας, που παραδοσιακά είναι μια σχετική οπισθοδρομική πολιτική και να την μετατρέψει σε αντίβαρο στην ισχυρή θέση του υπουργείου Οικονομικών.

Καθώς η Merkel ξεκινάει την τέταρτη θητεία της, που με δυσκολία κατάφερε να κερδίσει, καθώς οι επικριτές στο κόμμα της κόμματός της εξακολουθούν να τρομάζουν με την απόφασή της να παραχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες σε μια συμφωνία που συνέβαλε στη σφράγιση του συνασπισμού τους. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να μοιάζει με μια πραγματικότητα που μπορεί να γυρίσει προς όφελός της.

Η κρίση χρέους που σημάδεψε την κυριαρχία του υπουργείου Οικονομικών στην πολιτική του ευρώ έχει εξασθενήσει. Ο Wolfgang Schaeuble, του οποίου οι δεκαετίες εμπειρίας συνέβαλαν στην υπεροχή του υπουργείου, αναδείχθηκε στην προεδρία της Bundestag. Και με την προσοχή που τώρα μετατοπίζεται στις εμπορικές συγκρούσεις, την τεχνητή νοημοσύνη και τον έλεγχο των κινεζικών επενδύσεων, η Merkel ανέθεσε στον Altmaier να αναλάβει τα θέματα που χαρακτήρισε ως κρίσιμα για τη μελλοντική ευημερία της Γερμανίας.

“Μια ισχυρή προσωπικότητα, όπως ο Altmaier, έχει τη δύναμη να κάνει αυτό το υπουργείο να ξεχωρίσει”, δήλωσε ο Bela Anda, πολιτικός σύμβουλος και πρώην εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης. “Ο Altmaier θα προσπαθήσει να βάλει τη δική του, ξεκάθαρη σφραγίδα στη θέση που αναλαμβάνει.”

Πηγή:newmoney.gt

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •