Η Κίνα στις 26 Μαρτίου γκρεμίζει το πετροδολλάριο με πετρογιουάν

Η Κίνα προετοιμάζει τη θανάτωση του δολαρίου. Στις 26 Μαρτίου, η Κίνα θα ξεκινήσει τελικά συμβόλαιο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου που κυριαρχείται από το γιουάν. Την τελευταία δεκαετία σημειώθηκαν πολλές «ψευδείς εκκινήσεις», αλλά αυτή τη φορά η σύμβαση έχει εγκριθεί από το κρατικό συμβούλιο της Κίνας.

Με την έγκριση αυτή, το «petroyuan» θα γίνει πραγματικότητα και η Κίνα θα ξεκινήσει να αμφισβητεί την «πετροδολαρική» κυριαρχία. Ο Adam Levinson, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδυτικός διευθυντής της εταιρείας Graticule Asset Management Asia (GAMA), προειδοποίησε ήδη πέρυσι ότι η Κίνα που θα εκδώσει συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου σε γιουάν θα σοκάρει τους επενδυτές που δεν έχουν δώσει προσοχή.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα χτύπημα θανάτου για ένα ήδη εξασθενημένο δολάριο ΗΠΑ και η άνοδος του γιουάν ως το κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα.

Αυτή δεν είναι μόνο κάποια είδηση που θα ξεπεραστεί μέσα σε λίγες μέρες.

Προειδοποίηση για επενδυτές από το 2015

Πίσω στο 2015,  το πρώτο απο τα χτυπήματα κατά του petrodollar δεν ‘ηταν από την Κίνα. Η Gazprom Neft, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία, αποφάσισε να απομακρυνθεί από το δολάριο και να στραφεί προς το γιουάν και άλλα ασιατικά νομίσματα.

Το Ιράν ακολουθούσε το ίδιο έτος, χρησιμοποιώντας το γιουάν με πλήθος άλλων ξένων νομισμάτων στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού πετρελαίου.

Την ίδια χρονιά η Κίνα ανέπτυξε επίσης στο δρόμο του μεταξιού, ενώ το γιουάν άρχισε να εδραιώνει μεγαλύτερη κυριαρχία στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αλλά οι αμερικανικές πετροδολλαρικές εταιρείες είχαν ακόμα μια πιθανότητα μάχης το 2015 επειδή οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ήταν εξ ολοκλήρου σε δολλάριο. Τότε, ο Nick Cunningham της OilPrice.com έγραψε …

Παρά τις εκτιμήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης στον 21ο αιώνα, οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας έχουν ξεπεράσει τους χάρτες τους τελευταίους μήνες. Τον Απρίλιο, η Κίνα εισήγαγε 7,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ένα ρεκόρ υψηλό και αρκετό για να καταστεί ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως. Ένα μήνα αργότερα, οι εισαγωγές έπεσαν στα 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Αυτό το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί, σηματοδοτώντας την άνοδο της Κίνας στην κυριαρχία του πετρελαίου …

Η ολισθηρή πλαγιά στο Petroyuan αρχίζει εδώ

Το petrodollar υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη του ελλείμματος της χώρας. Δείτε αυτό σε βάθος χρόνου, και οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα.

Φαίνεται ότι έφτασε η ώρα …

Ένα χτύπημα θανάτου που ξεκίνησε το 2015 χτύπησε ξανά το 2017, όταν η Κίνα έγινε ο μεγαλύτερος καταναλωτής εισαγόμενου αργού …

Τώρα που η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως, το Πεκίνο μπορεί να ασκήσει κάποια πραγματική μόχλευση στη Σαουδική Αραβία για να πληρώσει για το αργό σε γιουάν. Υπάρχει υποψία ότι αυτό είναι που κινεί τους κινέζους αξιωματούχους να κάνουν μια πλήρη προσπάθεια για την επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής τους συμφωνίας.

Τόσο γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι τώρα, και το τελικό χτύπημα στο petrodollar θα μπορούσε να συμβεί ξεκινώντας στις 26 Μαρτίου. Υπαινίσσαμε αυτή τη δυνατότητα πίσω το Σεπτέμβριο του 2017 …

Με τους μεγάλους εξαγωγείς πετρελαίου να έχουν τελικά έναν βιώσιμο τρόπο για να παρακάμψουν το πετροδολλαριακό σύστημα, η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να συναντήσει σοβαρά προβλήματα.

Πρώτα απ ‘όλα, η αξία του δολαρίου εξαρτάται μαζικά από τη χρήση του ως οχήματος εμπορίας πετρελαίου. Όταν αυτό απομακρυνθεί, θα παρατηρήσουμε πιθανώς μια ισχυρή και σταθερή μείωση της αξίας του δολαρίου.

Μόλις αναπτυχθούν οι αγορές πετρελαίου, το γιουάν έχει την ευκαιρία να γίνει το κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα συνολικά. Αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω το δολάριο.

Η πτώση του Petrodollar θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο τον χρυσό

Μεταξύ όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δολάριο, υπάρχουν και καλά νέα. Οι Η.Π.Α. ενδέχεται να έχουν αποκοπεί από το χρυσό πρότυπο στη δεκαετία του ’70, αλλά με χρυσό να επιστρέφουν στους παγκόσμιους τίτλους … θα μπορούσαμε να δούμε μια αναβίωση.

Για πρώτη φορά από τότε που το έθνος μας εγκατέλειψε το χρυσό πρότυπο πριν από δεκαετίες, ο φυσικός χρυσός επανεισάγεται στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα με σημαντικό τρόπο. Αυτό μόνο είναι εξαιρετικά καλή είδηση ​​για τους ιδιοκτήτες χρυσού.

Η επανεισαγωγή του χρυσού στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών του χρυσού. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι εξαγωγείς είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα χρηματοπιστωτικό μέσο που υποστηρίζεται από χρυσό πάνω από ένα δημιουργημένο από λεπτό αέρα κάθε μέρα της εβδομάδας.

Λίγο αργότερα, θα μπορούσαμε να δούμε όλο και περισσότερα έθνη να πηδήξουν στη μόδα, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των τιμών του χρυσού.

Πηγή:istosnews.gr

  •  
    13
    Shares
  •  
  •  
  • 13
  •