Τι αλλάζει στις ΗΠΑ μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση 800.000 Αμερικανών κατά των αυτόματων όπλων! (ανάλυση+βίντεο)

Δεν υπάρχει εθνική ημέρα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του αδελφού της Edna Chavez ή άλλων που σκοτώνονται απο πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ που χρησιμποιούν άτομα με ψυχολογικά προβλήματα. Όπως και οι έφηβοι που σκοτώθηκαν στο πάρκο Parkland της Φλώριδας, τον περασμένο μήνα ήταν μαθητής γυμνασίου όταν πυροβολήθηκε.


Ομως, οι διαμαρτυρίες του Σαββάτου(χτές) στην Ουάσινγκτον, απο την ενωση ‘March for Our Lives’ (Να διαδηλώσουμε για να σωσουμε τις ζωές μας), όπου οι διαδηλωτές έφτασαν τις 800.000, και σε ολόκληρο τον κόσμο σηματοδοτούν μια βαθιά μεταστροφή στη συζήτηση ελέγχου των όπλων της Αμερικής.

Για δεκαετίες, οι πολιτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι η άρνηση του Κογκρέσου να περάσει νέους νόμους περί πυροβόλων όπλων οφειλόταν σε ένα “κενό έντασης” μεταξύ της Ενωσης Κατόχων Αυτομάτων όπλων (NRA) και των οπαδών ελέγχου των όπλων. Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει εδώ και καιρό ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει αυστηρότερους νόμους περί πυροβόλων όπλων, αλλά αυτή η πλειοψηφία δεν έχει οργάνωσε, πίεσε, διαμαρτυρηθεί ή ψήφισε στις πρώτες εκλογές με την πειθαρχία των υπερασπιστών των όπλων, των οποίων ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος. Με την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ουάσινγκτον και σε όλο τον κόσμο, οι φοιτητές του Parkland έχουν δείξει ότι θα μπορούσαν να πλέον να πείσουν εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν στις εκλογές του 2018 σε μια πλατφόρμα ελέγχου πυροβόλων όπλων.
Στο βίντεο, η Αμερικανίδα ακτιβίστρια Emma Gonzalez στην σημερινή συγκινητική ομιλία της, που μεταδόθηκεαπο τον Αμερικανικό σταθμό NBC.

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •