Γιατί ο Πούτιν, καλεί τον Ελληνα πρωθυπουργό στη Ρωσία, και γιατί ο κος Τσίπρας πρέπει να πάει!

Πρόσκληση-έκπληξη να επισκεφθεί τη Ρωσία έλαβε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο Ελλην πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο για την νίκη του , και με ικανοποίηση επισημάνθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στο εμπορικό-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Βαλδίμηρος Πούτιν και ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το κύμα των ατεκμηρίωτων κατηγοριών εις βάρος της Ρωσίας που ξέσπασε με πρωτοβουλία της Βρετανίας σε σχέση με το περιστατικό στο Σάλσμπερι. Ο κος Πούτιν ενημέρωσε επίσης τον κ. Τσίπρα «για τη ουσία της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ».

Συμπέρασμα-Ερμηνεία

Να σημειώσουμε ότι με συγχαρητήρια επιστολή του προς τον επανεκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο, πριν λίγες μέρες, ο κος Ιβαν Σαββίδης  ειχε ζητήσει την μεσολάβησή του για το θέμα των απηχθέντων Ελλήνων στρατιωτικών απο την Τουρκία. Με δεδομένη την ισχύ της Ελληνικής κυβέρνησης στα δεδομένα της ΕΕ, καθώς μπορεί να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ αποφάσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά και την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ της Ρωσίας να μεσολαβήσει για απελευθέρωση των Ελλήνων, με πίεση προς την Τουρκία με την οποία έχει στενές πλέον επαφές, φαίνεται οτι δαφαίνεται μια ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ για επιτυχή επίλυση προβλημάτων τόσο της χωρας μας όσο και της Ρωσίας, και την ομολοποίηση της διεθνούς καταστάσεως με την συνεργασία της Ελλάδος με την Ρωσία.

  •  
    61
    Shares
  •  
  •  
  • 61
  •