Μαύρη νύχτα γιά Ισλαμοφασίστες. Εγκαταλείπουν άρον-άρον την Ανατολική Γκούτα, να σωθούν!

Σύμφωνα με ανακοίνωση απο την πλευρά της αντιπολίτευσης του Ασσάντ, η φατρία Faylaq Alrahman μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να μάχεται εναντίον της κυβέρνησης στην ανατολική περιοχή της πόλης Ghouta, που βρίσκεται μολις λιγα χιλιόμετρα απο την πρωτευουσα Δαμασκό.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανατολική Ghouta διοικείται από δύο αντιμαχόμενες φατρίες. Η βόρεια πόλη Douma και τα ανατολικά τμήματα του θύλακα διοικούνται από τον Ισλαμικό Στρατό, έναν μεγάλο ισλαμιστικό όμιλο εμπνευσμένο από ‘σαλαφιστες’.

Αντίθετα, στα προάστια της Δαμασκού, στα νοτιοδυτικά του θύλακα, κυριαρχεί ο Φάιλακ αλ Ραχμάν(Failaq al-Rahman), ομάδα ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ με ‘δεσμούς με τη τρομακτική ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’. Και οι δύο ομάδες Ισλαμοκαννίβαλλων κυβερνούν τις περιοχές τους με αυταρχικό τρόπο, επιβάλλοντας συντηρητικούς θρησκευτικούς νόμους και καταπιέζοντας τους αντιφρονούντες που δείχνουν υποστήριξη στην κυβέρνηση ή στους τοπικούς αντιπάλους τους.

Η Ισλαμική αυτη φατρια, με σχεση με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, θα αποχωρήσει! Με ρωσική διαμεσολάβηση, η Faylaq Alrahman που λειτουργεί στο νότιο τμήμα της ανατολικής Γκούτα θα σταματήσει τις μάχες μετά τις 12:00 π.μ. (ώρα Δαμασκού).

Ομοίως, η φατρία Ahrar Asham υπέγραψε επίσης συμφωνία με τους Ρώσους προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή του Harasta, που βρίσκεται κοντά στην επαρχία Idlib.  Συμφωνα με το BBC, λεωφορεία που μεταφέρουν 1.480 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των 600 αντάρχων του Ahrar al-Sham, τους μετέφεραν από τη Harasta καθώς πέφτει η νύχτα, στο δρόμο προς την ακόμη Ισλαμοκρατούμενη βόρεια επαρχία Idlib.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι εκατοντάδες άλλα αναμένεται να ακολουθήσουν την Παρασκευή. Η συμφωνία εκκένωσης είναι η πρώτη που συμφωνήθηκε μετά την επιτάχυνση της επίθεσης στην Ανατολική Ghouta πριν από ένα μήνα.

Πάνω απο 1.500 Ισλαμοκανίβαλοι έχουν εξολοθρευτεί τις τελευταίες μέρες συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενω υπάρχουν και 5.300 τραυματίες. Η εκκένωση επέτρεψε την απελευθέρωση 82.000 πολιτών τις τελευταίες ημέρες, που γυρισαν απο την ομηρία, στην κανονική ζωή. Κυβερνητικοί στρατιώτες και συμμαχικοί στρατιώτες έχουν αποκόψει απο τους Ισλαμοκανίβαλους το 70% της περιοχής, κόβοντας το σε τρεις τσέπες – μία από αυτές γύρω από την Harasta.

Στον χάρτη οι πρασινες περιοχες ειναι οτι απέμεινε στους Ισλαμοκανίβαλους, τα δύο μεσαία κομμάτια ειναι που αναμένεται να καταληφθούν απο τις Συριακές δυνάμεις. Πρόκειται για μεγάλη νίκη, καθώς εξαλείφεται μια σοβαρη εστία ελεέγχου των Ισλαμοφασιστών δίπλα στην πρωτευουσα Δαμασκό.

Οι μεγάλες νίκες των δυνάμεων της Συρίας και Ρωσίας εχουν θορυβήσει κάποιες δυτικές χώρες που ενορχήστρωσαν τον εξοπλισμό, εκπαίδευση και υποστήριξη των ισλαμοκανιβαλών και πιέζουν για άμεση επέμβαση του ΝΑΤΟ με δηθεν επικληση για χημικό πόλεμο. Σκοπός τους, να ενισχύσουν τους Ισλαμοκανίβαλους εστω και την τελευταία στιγμή.

 

 

  •  
    72
    Shares
  •  
  •  
  • 72
  •