Με 40.000 κιλά χημικών όπλων ήταν έτοιμοι να ‘χτυπήσουν’ οι Ισλαμοκανίβαλοι

Περισσότεροι από 40 τόνοι χημικών όπλων εγκαταλείφθηκαν από τους μαχητές που εγκαταλείπουν την Ανατολικη Γκούτα, ανέφερε το υπουργείο  Εξωτερικών της Συρίας  και ανέφερε την Τετάρτη ο Ιγκόρ Κίριλοφ, διοικητής των δυνάμεων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας της Ρωσίας.

15 χρόνια απο τις ψεύτικες κατηγορίες Μπλέρ-Κλίντον για ‘χημικα όπλα’

Να σημειωθεί ότι τη στιγμη που με ισχυρισμούς για χρηση Ρωσικων χημικών όπλων στην δηλητηρίαση του Skripal , καποιες χωρες προσπαθουν να επιβαλλουν αποκλεισμό της Ρωσίας,  έκλεισαν 15 χρόνια μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, οταν ειχαν εκτοξευτει ψευτικες κατηγορίες για χημικα οπλα κάποιες χωρες  ξεκίνησαν εναν ψευτικο πόλεμο. Πολλές απο εκείνες τις χωρες εμπλέκονται στις ιδιες πλαστες κατηγορίες.

Τι αναφέρει ο κος Κιριλόφ

Ο Κίριλοφ δήλωσε ότι η Δύση δεν θα επιστρέψει και είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να δυσφημίσει τη Ρωσία. Ο υπάλληλος υπενθύμισε το παράδειγμα του Khan Shaykhun της Συρίας.

Ο διοικητής επέκρινε επίσης τα διεθνή όργανα για την άρνησή τους να συνεργαστούν με τη Δαμασκό για τη διερεύνηση των εικαζόμενων χημικών επιθέσεων στη χώρα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες ότι μαχητές στο προάστιο της Δαμασκού της Ανατολικής Γκούτα “προετοίμαζαν πρόκληση με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών για να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων. ”

Η αποδέσμευση αυτών των στοιχείων “έχει αποτρέψει τα σχέδια του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την επιβολή βασικών στρατιωτικών στόχων της Συρίας προκειμένου να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ της λεγόμενης« μέτριας αντιπολίτευσης », είπε.

“Η μετατόπιση της 87ης συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων από τον συριακό χημικό φάκελο στις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας σχετικά με τη χημική επίθεση στο Salisbury και την παραβίαση της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα επιβεβαιώνει μόνο το συμπέρασμα ότι οι στόχοι του συνασπισμού έχουν καταστραφεί », σημείωσε ο Κίριλοφ.

Η εικαζόμενη χημική επίθεση στον Khan Shaykhun στην Επαρχία Idlib πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2017 σε μια περιοχή που ελέγχεται από την τρομοκρατική ομάδα Al-Nusra Front. Έως και 100 πολίτες λέγονταν ότι σκοτώθηκαν από αέριο σαράνης, που απελευθερώθηκε με αεροπορικές επιθέσεις από δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης. Η Ουάσινγκτον έσπευσε αμέσως να κατηγορήσει τη Δαμασκό για την επίθεση και πυροβόλησε 59 πυραύλους κρουαζιέρας Tomahawk στην αεροπορική βάση Shayrat, ισχυριζόμενος ότι ήταν το ίδιο το σύνθετο από το οποίο έβγαιναν τα αεριωθούμενα πυροβόλα όπλα με το χημικό.

  •  
    7
    Shares
  •  
  •  
  • 7
  •