Η λίστα που καίει ΚΕΕΛΠΝΟ και Κουρτάκη

Ευθεία επίθεση με συγκεκριμένα στοιχεία εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά του προσωπικού συνεργάτη του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη, σχετικά με τα διαφημιστικά κονδύλια που εισέπραξε από καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, όλα τα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις του Γιάννη Κουρτάκη με Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, το ύψος των διαφημιστικών εσόδων και το είδος της εκάστοτε διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και το διαφημιστικό κόστος ενός εκάστου άρθρου, που δημοσιεύθηκε στα Μέσα, που διαθέτει ο εκδότης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για υπερτιμολογήσεις και για εξαιρετικά χουβαρνταλίκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι του εκδότη, αφού η τιμολόγηση για ένα άρθρο για την Πολιομυελίτιδα στην Αφρική έφθασε πάνω από 14.000 ευρώ, ποσό ομολογουμένως ασύλληπτο για τα εκδοτικά – διαφημιστικά δεδομένα της αγοράς.

Η πλήρης λίστα των ΜΜΕ που συμμετείχαν σε αυτήν την υπόθεση που αφορά στη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η εξής :

Στην παραπάνω λίστα συμπεριλαμβάνονται πολύ γνωστά ηλεκτρονικά και μη Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και πολύ γνωστά ονόματα εκδοτών – ιδιοκτητών και δημοσιογράφων.

Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα αντιληφθεί εύκολα πως το zougla.gr δεν αναφέρεται σε αυτόν τον κατάλογο. Δικαιολογημένα δεν αναφέρεται, διότι ποτέ η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα δεν ενεπλάκη σε τέτοιου είδους αλισβερίσια. Για τον λόγο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να ομιλεί και να ασκεί δημοσιογραφία χωρίς εξαρτήσεις. Αυτά, για να εξηγούμεθα και για να μην παρεξηγούμεθα.

Πρώτος στη λίστα ως προς το ύψος του ποσού που εισέπραξε είναι ο Γιάννης Κουρτάκης με συνολικό έσοδο 1.039.462 ευρώ. Αμέσως μετά στον κατάλογο αναφέρεται ο Νίκος Καραμανλής με 494.000 και στην τρίτη θέση είναι ο ιδιοκτήτης του Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης με 284.000 ευρώ. Αναμφισβήτητα και εκ των αναγραφομένων ποσών αποκαλύπτεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης με τη Διοίκηση του συγκεκριμένου Κέντρου.

Πηγή:zougla.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •