Με επιστολή-σόκ ο Ιβάν Σαββίδης ζητεί παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για Ελληνες Στρατιωτικούς

Την παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, Προέδρου της Ρωσίας ώστε να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες Ελληνες στρατιωτικοί από την Τουρκία ζητεί με επίκαιρη επιστολή του ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Ιβάν Σαββίδης εκφράζει παράλληλα τα συγχαρητήριά του εκ μέρους των Ρώσων πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα για την νίκη του στις ρωσικές εκλογές, πλέκοντας εγκώμιο στο ρώσο πρόεδρο, τονίζει ”Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς! Απευθύνουνε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους (…) Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες” τονίζει ο επιχειρηματίας, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, επισημαίνοντας το «υψηλό επίπεδο των ρωσοτουρκικών σχέσεων και την κατανόηση σε μία σειρά γεωπολιτικών ζητημάτων.


Σε άλλο τμήμα της επιστολής τονίζει ότι ”Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές. Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.
Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,
Ιβάν Σαββίδης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας”

Συμπέρασμα

Με δεδομένη την καλή σχεση Ρωσίας Τουρκίας, την ισχυρή προσωπικότητα του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, τον σημαίνοντα ρόλο του Ελληνα επιχειρηματία στο Ρωσικό επιχειρείν, και τη σημασία της απελευθέρωσης των Στρατιωτικών για το Εθνικό συμφέρον, η επιστολή του κου Σαββίδα, αποτελεί αναμφίβολα μία κίνηση εξαιρετικά εύστοχη και μεγάλης σημασίας για το έθνος.

 

Πηγη είδησης: zougla.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •