Το Πεκίνο μειώνει τους δασμούς και κάνει άνοιγμα στον υπόλοιπο κόσμο

Την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να επιβάλει νέους δασμούς ύψους 60 δις. δολαρίων σε εισαγόμενα είδη που παράγονται στην Κίνα, το Πεκίνο ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, το οικονομικό αυτό άνοιγμα, αποτελεί μία διμερή κίνηση, μεταξύ της Κίνας από την μια μεριά κι άλλων χωρών, από την άλλη μεριά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Κίνα έχει ακόμη περιθώριο για μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς της, ενώ θα προχωρήσει σε συνολική μείωση των δασμών στις εισαγωγές της. Οι δασμοί σε καταναλωτικά προϊόντα, μεταξύ αυτών και τα φάρμακα θα μειωθούν, ενώ τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου, θα εισάγονται με μηδενικούς δασμούς.

Όπως είναι γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να εξαγγείλει την επιβολή νέων δασμών, οι οποίοι φθάνουν σε αξία ακόμη και τα 60 δισ. δολάρια σε εισαγόμενα είδη που παράγονται στην Κίνα, μέχρι την Παρασκευή.

Με τον τρόπο αυτό βάζει έτσι στο στόχαστρο τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών ενώ πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματικό κόσμο, σημείωσε πως έχει συζητήσει το θέμα με κυβερνητικά στελέχη, ανέφερε πως οι δασμοί σε βάρος των προϊόντων της Κίνας ίσως τεθούν για ένα διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, κάτι που θα καθυστερήσει κατά τι την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου και θα επιτρέψει σε βιομηχανικές ενώσεις και εταιρείες να προβάλουν τις όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις τους.

Πηγή:reader.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •