Συγκλονιστικές στιγμές απο την απελευθέρωση πολιτών στην Γκούτα (χάρτες, ανάλυση και βίντεο)

Ενω οι Ισλαμοκαννίβαλλοι κρατάνε ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και γυναίκες στην Ανατολική Γκούτα, μια πόλη μολις ελάχιστα χιλιόμετρα εξω απο την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, την οποία ακόμη κατλέχουν τα στρατευματα ισλαμοκαννίβαλλων, άρχισε η απελευθέρωση της πόλης με συντονισμένες ενέργειες απο τον Συριακό και Ρωσικό στρατό.

Ποιοι είναι ακριβώς οι Ισλαμοκαννίβαλλοι αντάρτες στην Ανατολική Γκούτα;

Η εξέγερση του ανατολικού Ghouta κυριαρχείται από δύο αντιμαχόμενες φατρίες, των οποίων η αμοιβαία εχθρική σχέση διαμορφώθηκε από μια μακρά, πικρή και πολωτική διαδικασία χωροταξικής ενοποίησης μέσα από τις μάχες. Η βόρεια πόλη Douma και τα ανατολικά τμήματα του θύλακα διοικούνται από τον Ισλαμικό Στρατό, έναν μεγάλο ισλαμιστικό όμιλο εμπνευσμένο από ‘σαλαφιστες’.

Στα προάστια της Δαμασκού, στα νοτιοδυτικά του θύλακα, κυριαρχεί ο Φάιλακ αλ Ραχμάν(Failaq al-Rahman), ομάδα ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ με ‘δεσμούς με τη τρομακτική ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’. Και οι δύο ομάδες Ισλαμοκαννίβαλλων κυβερνούν τις περιοχές τους με αυταρχικό τρόπο, επιβάλλοντας συντηρητικούς θρησκευτικούς νόμους και καταπιέζοντας τους αντιφρονούντες που δείχνουν υποστήριξη στην κυβέρνηση ή στους τοπικούς αντιπάλους τους. Υπάρχουν επίσης δύο μικρότερες ισλαμικές παρατάξεις, οι οποίες προσαρμόζονται ευκαιριακά με τον Failaq al-Rahman λόγω της κοινής ιστορίας των συγκρούσεων με τον Ισλαμικό Στρατό. Στο βορειοδυτικό άκρο του θύλακα, η γειτονιά Harasta διευθύνεται από ένα τοπικό franchise του Ahrar al-Sham, μια φατρία Σαλαφιστων, της οποίας η κύρια περιοχή επιρροής βρίσκεται στη βόρεια Συρία. Η ομάδα τζιχάντιστών Tahrir al-Sham, η οποία προέκυψε από την al-Qaeda της Συρίας, έχει επίσης παρουσία στο θύλακα. Αν και είναι η πιο ισχυρή αντιπολίτευση στη βόρεια Συρία, η πτέρυγα Ghouta του Tahrir al-Sham φαίνεται μικρή σε σύγκριση με τον Ισλαμικό Στρατό (ISIS) ή τον Failaq al-Rahman. Για να επιβιώσει, λειτουργεί στις περιοχές που κυριάρχησαν στο Failaq al-Rahman μετά από βίαιη επίθεση του Στρατού του Ισλάμ πέρυσι.

Στον παρακάτω χάρτη, φαίνονται με πράσινο χρωμα οι περιοχές που οι Ισλαμοκαννίβαλλοι μισθοφόροι κατέχουν.

Οι πρώτες συνεντεύξεις, των κατοίκων που απελευθερώθηκαν ειναι συγκλονιστικές για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονταν, όπου τους κατάσχονταν τα διαβατήριά τους, η περιουσία τους, τα φάρμακά τους και ακόμη και οι τροφές! Σημειώνουμε ότι οι Ισλαμοκαννίβαλλοι και όσοι τους υποστήριξαν, περιλαμβάνομένων δυτικών χωρών,ωστε να ανατρεψουν τη Συρια και να εγκαταστησουν Ισλαμοφασιστικο καθεστως, ακόμη δεν εχουν προσαχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

 

  •  
    32
    Shares
  •  
  •  
  • 32
  •