Σοκ με νέες μειώσεις! Χάνεται ένας μισθός και μια σύνταξη τον χρόνο για όλους – Αποκάλυψη από τον ΟΟΣΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει σε όλους τους τόνους ότι το μέτρο παίρνει παράταση, ήρθε όμως η έκθεση του ΟΟΣΑ για να προεξοφλήσει τις νέες μειώσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη όλων. Ουσιαστικά από 1/1/19 χάνεται ένας μισθός και μάλιστα για τους πλέον χαμηλά εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Το κλειδί για τις νέες μειώσεις βρίσκεται στη συμφωνία της κυβέρνησης για το αφορολόγητο. Ένας μισθός και μια σύνταξη αντιστοιχεί στη μείωσή του από τα 8.636 ευρώ στα 5.685 ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί, απλά μεταθέτει το μέτρο για την επόμενη, μετά τις εκλογές δηλαδή, για το 2020. Φαίνεται ότι θέλει να κάνει τα πάντα για να μην φορτωθεί, αμέσως μετά τη μείωση συντάξεων από τον Δεκέμβριο του 2018 και μια ακόμη μείωση τόσο στις συντάξεις όσο και στους μισθούς, ακόμη και όσων έχουν αμοιβές της τάξης των 500 και 600 ευρώ τον χρόνο.

Με τη μείωση του αφορολόγητου που έχει υπογράψει στο μνημόνιο η κυβέρνηση η απώλεια είναι την τάξης των 650 ευρώ το χρόνο, γεγονός που αντιστοιχεί σε έναν καθαρό μισθό ή μια μέση σύνταξη για χιλιάδες εργαζόμενους ή συνταξιούχους.

Όσο κι αν επιμένει η κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ που ήδη παρουσιάστηκε στη σύνοδο των G20 αναφέρει τη μείωση για το 2019 ως δεδομένη:

“Η Ελλάδα βελτίωση τη φορολογική συμμόρφωση και μείωσε το όριο του αφορολογήτου στα προσωπικά εισοδήματα κατά το ένα τρίτο από το 2019” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με το…πλανήτη να θεωρεί δεδομένη τη μείωση το 2019 οι φορολογούμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που έχουν ακόμη αφορολόγητο όριο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο ανάλογα με το εισόδημά τους.

Πηγή:newsit.gr

  •  
    7
    Shares
  •  
  •  
  • 7
  •