Αποχωρεί ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας του Faceboοk

Την απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας του Facebook έλαβε Alex Stamos, μετά τις διαφωνίες που είχαν με την εταιρεία σχετικά με το πώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να διαχειρίζεται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι εξακολουθούσε να εργάζεται στην εταιρεία, αλλά ότι ο ρόλος του είχε αλλάξει προκειμένου να ερευνά κενά ασφαλείας και να εξασφαλίζει την ασφάλεια της διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με τους New York Times τα καθήκοντα του Stamos είχαν αλλάξει τον Δεκέμβριο, η Facebook όμως τον έπεισε να παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο. Όπως αναφέρει το CNBC, o Stamos υπήρξε επικεφαλής συνήγορος για τη διερεύνηση και αποκάλυψη της ρωσικής δραστηριότητας στο Facebook και για την αύξηση της εταιρικής ευθύνης στον κόσμο της τεχνολογίας.

Ο Stamos έστειλε αρκετά tweets το Σάββατο, μετά το δημοσίευμα των New York Times που περιγράφει τη χρήση των δεδομένων που συγκέντρωσε η Cambridge Analytica χωρίς την άδεια των χρηστών του Facebook με στόχο να ενισχυθεί η καμπάνια του Τραμπ το 2016.

«Υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλύουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για το τι κάνουμε και για τον αντίκτυπό μας στον κόσμο», έγραψε στο Twitter. «Έχω πάντα την αίσθηση ότι τα άτομα που πραγματικά εργάζονται πάνω σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να δεσμεύονται δημοσίως, κάτι που σημαίνει να εξισορροπούν τις προσωπικές πεποιθήσεις με την ευθύνη τους προς τους συναδέλφους και τους εργοδότες τους.”Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό σε αυτό το περιβάλλον με τα μέσα που υπάρχουν», γράφει.

Χριστίνα Ταρταμπούκα

Πηγή:thestival.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •