Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Brexit

Οι διπλωμάτες που χειρίζονται τις συνομιλίες του Brexit εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες κλήθηκαν σε έκτακτη συνάντηση από τους διαπραγματευτές της ΕΕ, όπως δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι, εν μέσω εικασιών για μια ενδιάμεση συμφωνία εν όψει της Συνόδου Κορυφής αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία» δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ. Άλλος διπλωμάτης, ωστόσο, υποβάθμισε τις εικασίες ότι η καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία το Σαββατοκύριακο είχε φθάσει στο σημείο του να εξασφαλίσει στο Λονδίνο μια συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit.

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα συναντήσει τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ενώ οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία πριν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν την Πέμπτη. Οι απεσταλμένοι θα συναντηθούν προτού ο Ντέιβις συναντήσει τον Μπαρνιέ.

Αρκετοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι οι εντατικές συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με στόχο, μεταξύ άλλων, να επιλύσουν τις σοβαρές διαφορές για τα ιρλανδικά σύνορα κατέγραψαν καλή πρόοδο. Εκπρόσωποι του Μπαρνιέ και της βρετανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επισήμως.
Η Κομισιόν προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου για το Brexit στις 13:45 (ώρα Ελλάδας).

Πηγή:www.parapolitika.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •