Ο κος Στουρνάρας έμμισθος σύμβουλος της NOVARTIS’ ; Ε, και λοιπόν, τι τρέχει;

Σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων πλέον εισέρχεται το υπερ-σκάνδαλο NOVARTIS. Ο διοικητής της Τραπεζης Ελλάδος μεχρι πρότινος υποστηριζε οτι δεν είχε καμμιά έμμισθη ή άλλη σχέση με τη NOVARTIS ούτε αυτος ουτε η σύζυγος του. Ομως, σήμερα αποκαλύπτεται ότι  ο Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογράψει …σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τη Novartis προκειμένου να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία !

Τι ακριβώς αποκαλύπτει η σύμβαση;

Το σχέδιο σύμβασης πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis και παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται από το εν λόγω σχέδιο σύμβασης ως έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, ήδη από την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ!

Οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011!

Οι συνέπειες της ταυτοποίησης  της σχέσης με NOVARTIS

Το οτι o κος Στουρνάρας είχε απασχοληθεί ταυτοποιεί τη σχέση του με την NOVARTIS‘δένει’ με τις καταγγελίες για βαλιτσάκια και πακέτα που συνδέει αυτον και τη συζύγο του, ενω δείχνει οτι το πάρε-δώσε του με την εταιρία έχει μεγάλο χρονικό βάθος και…οικειότητα εμβάθυνσης της σχέσης. Εμβάθυνση που εξελίσσεται… Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, ο κ. Στουρνάρας: «Δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork»

πηγη και πλήρες ρεπορτάζ στην documentonews.gr

  •  
    80
    Shares
  •  
  •  
  • 80
  •