Καμία απάντηση της Ρωσίας στο τελεσίγραφο της Βρετανίας για εξηγήσεις στο θέμα της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην κατασκόπου

Η Ρωσία δεν απάντησε, αψηφώντας τη διορία που της έδωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας να δώσει εξηγήσεις ως τα μεσάνυχτα, για το πώς μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί ένας νευροτοξικός παράγοντας στρατιωτικού τύπου της σοβιετικής εποχής στην επίθεση εναντίον ενός ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου στη βρετανική επικράτεια, γνωστοποίησε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Ώρες μετά την λήξη του τελεσιγράφου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε πως η Μόσχα δεν συνδέεται κατ′ ουδένα τρόπο με την υπόθεση του Σεργκέι Σκριπάλ προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας είναι αβάσιμες. Η Ρωσία, όπως είπε, παραμένει ανοικτή για να συνεργαστεί με τη βρετανική έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όμως ενδεχόμενα μέτρα του Λονδίνου εναντίον της Μόσχας θα προκαλέσουν μια απάντηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ποια θα είναι η απάντηση αυτή.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δώσει διορία στην κυβέρνηση της Ρωσίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαιτώντας να δοθούν εξηγήσεις στο Λονδίνο για το πώς μπόρεσε ο παράγοντας «Ναβιτσόκ», τον οποίο είχε αναπτύξει ο σοβιετικός στρατός, να χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στη βρετανική επικράτεια.

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Λονδίνου πριν να λάβει δείγματα της χημικής ουσίας» που οι βρετανικές αρχές έχουν συμπεράνει ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ρωσία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, δεν είχε καμιά ανάμιξη στην επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα.

Εάν το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, η Ρωσία θα ανταποδώσει, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας της Ρωσίας στο Λονδίνο, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή:huffingtonpost.gr