Ονειρεύεται ‘παστά ψάρια’ ο Ερντογάν υβρίζοντας και προκαλώντας το Ελληνικό έθνος

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο Τουρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαγγάριο,  απαντώντας εμμεσως πλην σαφώς στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αναφέροντας ότι : «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921

Το μήνυμα του Ελληνα Προέδρου

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε στείλει σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου, από την Νίσυρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, τονίζοντας οτι «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τα συμπεράσματα αυτά απευθύνονται προς κάθε κατεύθυνση, «πρωτίστως δε προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο».

Συμπέρασμα

Οι στρατιωτικές και διπλωματικές ηττες της Τουρκίας, φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει την Τουρκική ηγεσία σε σοβαρά πλέον ατοπήματα.  Το χάσιμο ψυχραιμίας, δειχνει ότι η Αγκυρα έχει χάσει πλέον την σοβαρότητα που διακρίνει ισχυρές χώρες. Αποτελεί όμως και ένδειξη αδυναμίας και για τον ίδιο τον Ερντογάν, που πρεπει να μελετηθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί, όπως καθε αδυναμία του χαρακτήρα ενος ηγέτη αντιπάλου χωρας.

  •  
    20
    Shares
  •  
  •  
  • 20
  •