Κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών προβλέπει ο αντιπρόεδρος της JP Morgan!

Ο αντιπρόεδρος της J.P. Morgan Chase  Daniel Pinto πιστεύει ότι οι αγορές μετοχών θα μπορούσαν να δουν ως και 40% διόρθωση μέσα στα επόμενα χρόνια.

“Η αγορά μετοχών  μπορεί να συνεχίσει για το επόμενο έτος ή  δύο”, ανέφερε ο Pinto σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. “Αλλά τότε, εάν υπάρχει μια διόρθωση, θα μπορούσε να είναι μια βαθιά διόρθωση, θα μπορούσε να είναι μεταξύ 20 και 40 τοις εκατό, ανάλογα με τις αποτιμήσεις εκείνη την εποχή.” Το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιον σαν εμάς είναι απλώς να είμαστε προετοιμασμένοι.

Τα σχόλια του Pinto έρχονται ένα μήνα μετά τους φόβους του αυξανόμενου πληθωρισμού και των συσσωρευμένων επιτοκίων που προκάλεσαν άνοδο της μεταβλητότητας της αγοράς και έστειλαν το βιομηχανικό μέσο όρο της Dow Jones σε διορθωτική φάση. Πολλοί οικονομολόγοι της Wall Street προσδοκούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν σταθερά κατά τη διάρκεια του 2018, δεδομένων των στενών συνθηκών της αγοράς εργασίας.

Ο κος Pinto σημείωσε ότι οι διορθώσεις στην αγορά τείνουν να είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, αλλά τόνισε τη δραστηριότητα των κεντρικών τραπεζών ως πιθανή παγίδα για τις παγκόσμιες αγορές.

 

Πηγη: CNBC

  •  
    30
    Shares
  •  
  •  
  • 30
  •