Ερντογάν: Το ΝΑΤΟ αντί να μας βοηθήσει, μας άφησε… μόνους μας να εξοντώσουμε τους Κούρδους!

Ο ηγέτης της Τουρκίας κατηγόρησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την αποτυχία τους να υποστηρίξουν την «αντιτρομοκρατική» επιχείρησή του στη συριακή περιοχή της Αφρικής της Αφρικής, αλλά εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους ότι τουλάχιστον δεν είχαν τα…κότσια να διαδηλώσουν ανοιχτά την Άγκυρα!

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέδωσε τα φλεγμονώδη σχόλια μιλώντας πριν από τη χτεσινη συγκέντρωση του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚ στην τουρκική πόλη Mersin το Σάββατο.

Γεια σου ΝΑΤΟ, πού είσαι; Αγωνιζόμαστε τόσο πολύ. Το ΝΑΤΟ, η Τουρκία δεν είναι χώρα του ΝΑΤΟ; Που είσαι? Είχατε καλέσει τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν “, δήλωσε ο Ερντογάν.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν δείχνουν καμιά υποστήριξη προς την (αιματηρή επιχείρηση)  ”Κλάδο Ελιάς” της Τουρκίας και θα αντιταχθούν ακόμη και ανοιχτά στις ενέργειες της Άγκυρας στη Συρία, αλλά δεν είχαν τα κόπο να το πράξουν, δήλωσε ο Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 3.213 «τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, από τα τουρκικά στρατεύματα και τους συνδέσμους μαχητών του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), δήλωσε απροκάλυπτα ο Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα, αν θα μπορούσαν, θα αντιταχθόντουσαν ανοιχτά στην Τουρκία στη Συρία. Ωστόσο, βλέποντας την ανυποχώρητη θέση της Τουρκίας, δεν βρήκαν την αποφασιστικότητα να το πράξουν “, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Η Τουρκία είναι πολύ ευπρόσδεκτη να επιστρέψει και να διαβάσει το ακριβές κείμενο αυτού του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα το πρότεινα να το πράξει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Heather Nauert στις 27 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι η περιοχή της Αφρίν ήταν “σίγουρα μέσα στη Συρία “!

πηγη RT

 

  •  
    54
    Shares
  •  
  •  
  • 54
  •