Δίωξη για κατάχρηση εξουσίας ασκήθηκε στον ‘φυτεμένο’ απο Αγκυρα ψευτο-μουφτή της Κομοτηνής

Δίωξη κατά του ‘φυτεμένου’ απο την Αγκυρα, και φυσικά παρανόμου,  Ψευτο-Μουφτή της Κομοτηνής Ibrahim Serif κατέθεσε το γραφείο του εισαγγελέα στην Κομοτηνή.

Ο ψευτο-μουφτής κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για συμμετοχή σε ισλαμική θρησκευτική εκδήλωση το 2016. (υποψιν με βαση τον νόμο 1920/24 Δεκεμβρίου 1990, στην Ελλάδα  έχουν διοριστεί οι Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του Μουφτή Κομοτηνής,Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου στην θέση του Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου στην θέση του τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου).

Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 8 Μαΐου, πρόσθεσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Ο ψευτο-μουφτής μιλώντας στο πρακτορείο ισχυρίστηκε ότι η πραγματική κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από τις αξιώσεις της εισαγγελικής αρχής.
Όπως είπε ο Serif, παρακολούθησε εκδήλωση κατόπιν αιτήματος των μουσουλμάνων συναδέλφων του.

«Είμαι επιφορτισμένος με την οργάνωση ενός θρησκευτικού γεγονότος, αλλά πρέπει να παρέχουμε θρησκευτικές υπηρεσίες σε όσους ζητούν βοήθεια», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε κερδίσει μια υπόθεση το 1999 για την ίδια κατηγορία, αφού έκανε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι από τότε δεν υπήρξαν ποινικές κατηγορίες εναντίον του μέχρι πριν από ένα χρόνο.

«Αλλά τον τελευταίο χρόνο, έχω κληθεί στο γραφείο του εισαγγελέα επτά φορές συνολικά», είπε ο ίδιος.

Πηγή:anixneuseis.gr

  •  
    34
    Shares
  •  
  •  
  • 34
  •