Ανατροπή στην υπόθεση του ΠΑΟΚ

Ύστερα από περίπου δέκα ώρες συνεδρίασης, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την απόφασή της αναφορικά με την έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη τιμωρία της, για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου της Ομοσπονδίας, οι βαθμοί (-3) που είχαν αφαιρεθεί πρωτοδίκως από τους «ασπρόμαυρους» τους επιστρέφονται, ενώ «σβήστηκε» επίσης η ποινή της τιμωρίας της έδρας με 2 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ την Ένωση (19:30) με τον κόσμο στο πλευρό του.

Αντίθετα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία κατακυρώθηκε υπερ των Πειραιωτών με σκορ 3-0.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι «ασπρόμαυροι» έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν με κόσμο το κυριακάτικο ντέρμπι (19.30) με την ΑΕΚ και πλέον οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ κάνουν αγώνα δρόμου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα οι οι διοικούντες τον δικέφαλο του Βορρά καλούνται να αποφασίσουν για τη διάθεση των εισιτηρίων, η οποία λογικά θα γίνει από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής στα εκδοτήρια της Τούμπας.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, μπορεί να παραμένει πρώτη η ΑΕΚ, ωστόσο μετά τη δικαίωση του ΠΑΟΚ από την επιτροφή Εφέσεων, η ομάδα του Λουτσέσκου είναι πλέον στο -2 από την κορυφή, έχοντας 52 βαθμούς.

H βαθμολογία έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:

Αναλυτικά η επίσημη απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο»

Αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να «πέσει» η απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό να διεξαχθεί κανονικά.

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»: «Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Πηγή:zougla.gr