Συνελήφθησαν Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα – Βρίσκονταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου – Κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης – Τι είπαν στους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή, όπου απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Κινητοποίηση

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν το πρωί του Σαββάτου (10.03.2018) στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας, ο οποίοος θα αποφασίσει για την τύχη τους. Παράλληλα, υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού όπου εργάζονται, όσο και της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.

Πηγή:newsit.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •