Ο δήμος Βόλου καταγγέλλει τους Βολιώτες που ανησυχούν για την καύση σκουπιδιών

Την μπάλα στην εξέδρα επιχειρεί να ρίξει η Δημοτική Αρχή Βόλου. Ο δήμος Βόλου με ανακοίνωσή του και μετά τον εμπαιγμό που υπήρξε με την αναβολή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλει τους Βολιώτες που ανησυχούν για την καύση σκουπιδιών!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, όσο εκδηλώνεται η επικίνδυνη απόπειρα από διάφορες κομματικές, συνδικαλιστικές και χαβαλέδικες ηγεσίες ολιγομελών ομάδων, χωρίς ουσιαστική κοινωνική αντιστοίχιση, να επιχειρούν να καταργήσουν και να υποκαταστήσουν τη νόμιμα εκλεγμένη Δημοτική Αρχή της πόλης, ότι όλοι αυτοί ματαιοπονούν.

Τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, η ατζέντα και η ιεράρχησή τους, ορίζονται από τη Δημοτική Αρχή και το νόμιμο, δημοκρατικό, αναφαίρετο αυτό δικαίωμα δεν το εκχωρούμε, ούτε το αποποιούμαστε, γιατί (και) γι αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες.
Η Δημοτική μας Αρχή ούτε υποκύπτει σε τραμπουκισμούς, ούτε κάμπτεται από απειλές και εκβιασμούς, ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους αυτοί που το επιχειρούν και ας σταματήσουν να καλλιεργούν ένα διχαστικό κλίμα στην κοινωνία μας, για να υπηρετήσουν ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα, ενδεχομένως και συμφέροντα.
Ας ταχθούν με τα συμφέροντα της πόλης, για τα οποία η Δημοτική μας Αρχή καθημερινά αγωνίζεται και ας εγκαταλείψουν τις προσωπικές και μίζερες πολιτικές που ακολουθούν και που οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση την κοινωνία μας, όπου δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για ανούσιες και ατελέσφορες αντιπαλότητες».

Καταγγέλλει και την παρουσία μαθητών στην συνεδρίαση

Εκτός των άλλων Βολιωτών τους οποίους καταγγέλλει για την παρουσία τους στην συνεδρίαση, η Δημοτική Αρχή Βόλου καταφέρεται και κατά της ΕΛΜΕ καταλογίζοντάς της ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τους μαθητές “συμπεριφερόμενη σαν ενεργούμενο συγκεκριμένου κομματικού χώρου”

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κοινή εκτίμηση για τις τεράστιες, καταστροφικές ευθύνες της, τόσο για την προϊούσα υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και το γιγάντωμα της παρα- Παιδείας, όσο και για την χρεοκοπία του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο, που φέρνει απεργίες με συμμετοχή κάτω του 1%, συμπεριφερόμενη σαν ενεργούμενο συγκεκριμένου κομματικού χώρου και μη διστάζοντας να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και τους μαθητές.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργειά της να καλέσει και έτσι να εμπλέξει τους μαθητές στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που από συγκεκριμένες πλευρές έτυχε μια άθλιας κομματικής εκμετάλλευσης και δηλώνουμε ότι από τη νομική μας υπηρεσία θα εξεταστεί η πιθανότητα να υποβληθούν μηνύσεις για παράβαση στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τους καλούμε να σταματήσουν τέτοιες καταδικαστεές συμπεριφορές και να αφοσιωθούν στα καθήκοντά τους, απέχοντας από πολιτικά, κομματικά και άλλα παιχνίδια και προσφέροντας ουσιαστικά στη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών μας, όχι αναπαράγοντας τα φαιδρά και ξεπερασμένα πρότυπα του συνδικαλιστή με την τραγιάσκα, αλλά δίνοντας τους πραγματική μόρφωση και παρέχοντας δεξιότητες για τις ανάγκες της νέας εποχής.

Πηγή:magnesianews.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •