ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΠΛΑ

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (XRAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), ήτοι 20 περίστροφα-πιστόλια γκαζιού-αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9mmαβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσης του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψη του. Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ( Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) , ενώ ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Τελωνείο Σερρών.

Η ανακοίνωση του Τελωνείου Σερρών

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την 02/03/2018, αναφορικά με τα όπλα και τα διάφορα πυρομαχικά που κατασχέθηκαν στον Προμαχώνα, από υπαλλήλους του Τελωνείου Σερρών και προβλήθηκε στα Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας, για ενημέρωση των τοπικών Μ.Μ.Ε. σας γνωρίζουμε τα εξής:

Την 01/03/2018 και ώρα 20.20, υπάλληλοι της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών, στον Προμαχώνα, με την συνδρομή του Αυτοκινούμενου Οχήματος για τον έλεγχο των φορτηγών και containers με ακτίνες Χ (X-RAY), διενήργησαν έλεγχο σε φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας FIAT DUCATO D, με οδηγό Βούλγαρο υπήκοο.

Ο Βούλγαρος οδηγός κατά τον έλεγχο δήλωσε ότι μετέφερε συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Κατά την ακτινοσκόπηση όμως του φορτηγού με το αυτοκινούμενο X-RAY, οι χειριστές τελωνειακοί υπάλληλοι διαπίστωσαν, από την ανάλυση της εικόνας, ύποπτα δέματα που δημιούργησαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων. Από τον φυσικό έλεγχο βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, 7.295 τεμάχια με διάφορα είδη όπλων- πυρομαχικών ήτοι, 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού-αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Στη συνέχεια από τον οδηγό επιδείχτηκαν συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς τα οποία επιδείκνυαν ως αποστολέα Βουλγάρικη εταιρεία και ως παραλήπτρια Ελληνική εταιρεία με έδρα στην Κρήτη.

Συνελήφθη ο Βούλγαρος οδηγός ενώ για τον Έλληνα παραλήπτη ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για την σύλληψη του.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς των εμπορευμάτων, το φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας FIAT DUCATO, ιδιοκτησίας Βουλγάρικης εταιρείας, όπως εκπροσωπείται νομίμως.

Σε βάρος του Βούλγαρου οδηγού, της αποστέλλουσας εταιρείας και της παραλήπτριας εταιρείας, όπως εκπροσωπούνται νομίμως, υποβλήθηκε δικογραφία για από κοινού παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1,2,6, 7, 10,26 και 27 του Ν. 2168/93 ως ισχύει με τον Ν3169/2003 και τον Ν3944/2011 ‘’ Περί όπλων ’’ (Παράνομη μεταφορά – οπλοκατοχή – οπλοφορία-εμπορία).

Πηγή:e-simerini.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •