«Κοινό μέτωπο» των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Περιφέρειας για τα πλευρικά διόδια

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, στην ενημερωτική εκδήλωση «Συνάντηση πολιτών για τα διόδια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, στις Αδάμες.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αγωνίζεται για ένα δήμο καθαρό από διόδια» τόνισε ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων μετά και την έγκριση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το αρμόδιο υπουργείο.

Επανέλαβε τις ένδικες ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ, σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο μας υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την πρωτότυπη παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2016, αλλά και την δέσμευση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια εντός του αστικού ιστού.

Ακολούθησε η συνοπτική ιστορική ενημέρωση για το θέμα των διοδίων από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνας του Δήμου Δημήτρη Λιανό καθώς και το Μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Κατοίκων των εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου Συνοικιών Δημήτρη Κυριαζόπουλο.

«Η Περιφέρεια είναι με την πλευρά των Δήμων όχι με λόγια αλλά με έργα, στο μέγεθος που μας αναλογεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος ο οποίος πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα ενάντια στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Τη θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης κάθε είδους διοδίων επανέλαβε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, τονίζοντας πως είναι σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου με κοινές ενέργειες και δράσεις να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων».
Στην εκδήλωση ενημέρωσης, την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σάντυ Πατρινού, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας αλλά και από συλλογικούς φορείς οι οποίοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων στην περιοχή μας. Παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Διονύσου, συνοικιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες και δημότες.

Πηγή:xtypos.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •